Beeld © RTL

Bridget en Abbey komen grootste angst onder ogen in Het Perfecte Plaatje

3 november 2021 22:00

In 'Het Perfecte Plaatje' wordt regelmatig het uiterste van de kandidaten gevraagd. Zo voeren ze in de derde aflevering nog mee met de reddingsbrigade. In de vierde aflevering was het echter een opdracht omtrent natuurfotografie die veel van Bridget Maasland (46) en Abbey Hoes (27) vroeg. De presentatrice en actrice kwamen hun angst namelijk onder ogen.

"Die angst is echt met me meegegroeid"

Tijdens de natuuropdracht moesten de kandidaten een zo'n kleurrijk mogelijk beeld maken. Bridget besloot, ondanks haar angst voor vogels, in eerste instantie om - jawel - een aantal vogels op de foto te zetten. Toch bleek het fotograferen van een tweetal futen de angst op te wekken. Wanneer er eentje uit het water kwam vlakbij haar boot, schrok Bridget zich rot. "Ik ben zo bang voor vogels." 

Waar komt de angst vandaan? "Ik had er vroeger eentje aan mijn vinger, die probeerde ik te redden. Die was in shock. Die angst is echt met me meegegroeid. Die is steeds groter geworden." Zo gaat Bridget de Dam in Amsterdam ook niet over, vanwege alle duiven. En ganzen? "Die vind ik doodeng."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

William Rutten reageert op 'kritiek' kijkers Het Perfecte Plaatje

Even later in de aflevering wordt ook Abbey geconfronteerd met haar grootste angst, waardoor ze het uitschreeuwt. "Wat een enge spin!" aldus Abbey. "Ben ik lekker in mijn element een libelle aan het fotograferen, zit ik bijna met m'n hoofd in een gigantisch spin."

Toch is het een prachtig staaltje natuur dat Abbey tegenkomt, wat ze zelf ook wel doorheeft. "Maar ik word hier misselijk van." Uiteindelijk besluit Abbey, na een paar foto's, toch weg te lopen. "Ik kan het niet meer aan. Ik wil dit niet", zegt ze kokhalzend.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Onverwachte exit zorgt voor schok bij Het Perfecte Plaatje-kandidaten

Kandidaten van Het Perfecte Plaatje 'gaan tot het uiterste'

02:05

Het Perfecte Plaatje zie je iedere woensdag om 20:30 uur bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!