Temptation Island Beeld © Videoland / RTL

Gekreun en liefdesverklaringen tijdens dreamdates Temptation Island

04 november 2021 09:28

Terwijl het einde van 'Temptation Island: Love or Leave' nadert, worden de gevormde connecties steeds sterker. In aflevering twaalf, die nu te zien is bij Videoland, is het tijd voor de beruchte dreamdates. En net zoals ieder jaar kunnen de deelnemers de verleiding niet weerstaan...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de twaalfde aflevering van Temptation Island: Love or Leave.

"Ik denk dat we wel een mooi koppel zouden zijn, met mooie kindjes"

Donna hoeft niet lang na te denken wie zij meeneemt op date, dat is overduidelijk Jimi. Maar het lijkt erop dat er nu al trouble in het prille paradise is, want als de opnames achter de rug zijn, gaat Jimi namelijk voor een paar weken naar Brazilië. En de acties van Nico hebben ervoor gezorgd dat Donna nu enorme trust issues heeft. "Onderschat me niet… Ik ga er geen rebound van maken. Als hij binnen 1,5 maand al niet meer aan mij denkt, dan is hij 'm ook niet", zegt Donna nuchter.

Ze vervolgt: "Ik heb wel zoiets van: als hij een maand weggaat… Ik heb al gezien hier wat er binnen twee weken kan gebeuren. Ik vind het nu wel moeilijk om iemand voor 100 procent te vertrouwen, maar het is niet dat ik nu deze ervaring heb gehad met Nico en dat iedereen zo is. We gaan het zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noëlle uit Temptation: 'Bert deed alsof hij de goeierik was'

Ook Jimi heeft er vertrouwen in dat hun relatie thuis kan slagen. "Ik zou elke morgen wel naast haar wakker willen worden. Ze ziet er zo schattig uit met haar krulletjes", spreekt hij verliefd voor de camera. Bij Donna begint er ook steeds meer te groeien: "Het gevoel groeit wel snel, omdat je altijd samen bent en altijd de mogelijkheid hebt om tegen elkaar te praten. Of naar elkaar te kijken. Dan groeit dat sowieso wel sneller dan dat je thuis in zo’n situatie zit. (...) Ik denk dat er misschien wel meer in zou kunnen zitten in de toekomst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fatih van Temptation neemt het op voor Nico: 'Deed wat hij moest doen'

Waar Donna zeker is van haar zaak, zit Nico nog in dubio wie hij gaat kiezen voor zijn laatste date. Presley gebruikt zijn onzekerheid om zichzelf nog even te pitchen en hem te vertellen dat ze er voor hem is. "Eigenlijk is het contact tussen mij en Nico altijd wel goed geweest, alleen het contact werd op een geven moment op een lager pitje gezet, omdat hij vooral gefocust was op Laure. Ik heb me daardoor een beetje teruggetrokken", legt ze uit voor de camera. "Ik denk dat het voor Nico fijn is als hij gewoon een beetje een 'nuchtere' date heeft en niet teveel hoeft na te denken."

Jammer voor Presley, maar Nico kiest toch voor Laure - met wie hij eerder al speeksel uitwisselde. Maar die is niet echt blij met het feit dat Nico überhaupt aan haar twijfelde. "Ik wil dat hij één iemand ziet staan en dat ik die persoon ben. Als ik dat niet voor iemand ben dan is het antwoord ook al duidelijk", spreekt ze zich uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noëlle uit Temptation over afwijzing Wouter: 'Ik begreep het wel'

Nico besluit uiteindelijk toch voor Laure te gaan, zodat hij zich kan bewijzen aan Donna. "Als we het gewoon netjes houden dan komt dat denk ik nog beter over. Het zou ook dom zijn om je niet mee te nemen na die leuke tijd die we hebben gehad", probeert hij Laure te overtuigen. "Ik wil mijn eigen proces voortzetten. Misschien is het beter om iemand anders mee te nemen om mezelf te bewijzen ten opzichte van Donna en respect te tonen. Maar aan de andere kant: als ik dat kan met iemand die ik leuk vind, dan kan ik me net nog een tikkeltje meer bewijzen."

Maar van bewijzen komt niet veel terecht, want de twee kunnen niet van elkaar afblijven... "Dit is niet meer ontdekken, er speelt wel meer dan 'gewoon' een klik op vriendschappelijk gebied", biecht Nico op aan Laure. Hij wil haar in België dan ook beter leren kennen. "Ik denk dat dat gevoel alleen maar sterker wordt en het vriendschappelijke is al heel lang voorbij. Ik denk dat dit het begin is van iets moois (...) Ik denk dat we wel een mooi koppel zouden zijn, met mooie kindjes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Spanning Laure en Presley had invloed op sfeer in Temptation-villa'

Temptation Island: Love or Leave is elke donderdag te zien bij Videoland. Elke vrijdag doet een smaakmaker uit het programma zijn verhaal in Temptation Love Therapy. Bekijk die video met Fatih hieronderAlle afleveringen vind je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!