Gerard Joling Beeld © HLF8 / SBS6

Gerard Joling is tegen genderneutrale wc's: 'We slaan door'

4 november 2021 11:25

Zanger Gerard Joling (61) is niet zo'n fan van genderneutrale wc's. Dat vertelde hij gisteravond in de talkshow 'HLF8' van Johnny de Mol (42), vlak nadat hij aankondigde voortaan voorzichtiger te zijn met wat hij roept op tv.

"Je gaat óf naar het herentoilet óf naar het damestoilet"

ADO Den Haag-supporter John van Zweden zat gisteravond aan tafel te verkondigen dat hij zich recentelijk stoorde aan genderneutrale wc's, maar hij is kennelijk niet de enige. "Word ik ook zo moe van!" haakt Gerard in. "We leven in een prachtig land, als je niet in het goede lichaam zit kun je transformeren naar een vrouw, of een man, en dan ga je naar de pisbak of naar het ene toilet."

De zanger heeft schijnbaar nog nooit van de term non-binair gehoord: "Je gaat óf naar het herentoilet óf naar het damestoilet, want je bent of dame of heer." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling wil niet meer alles roepen op tv, gaat meteen de mist in

Wanneer presentator Johnny vertelt dat je tegenwoordig in je paspoort een 'x' kunt laten registreren, omdat niet iedereen zich identificeert als man of vrouw, valt Gerard nog net niet van z'n stoel. "Naja, dat gaat toch veel te ver. We slaan veel te door." 

Vlak daarvoor deelde Gerard nog mee dat hij voortaan voorzichtiger is met wat hij vertelt voor de camera. "Je merkt vaker dat alle lontjes kort zijn en dat de mensen heel snel boos worden, ook op sociale media. Mensen roepen daar zoveel dingen die niet kunnen. Ik denk nu zelf wat vaker: doe het een stappie minder, anders komt het later weer terug. Bespreek dingen eerst met elkaar voordat je wat roept." Wij hebben daar weinig aan toe te voegen.

HLF8 zie je elke werkdag om - je raadt het al - half acht en de aflevering van gisteren zie je hier terug

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling sluit nieuwe samenwerking met Gordon tóch niet uit

Momenteel is Geer te zien in het nieuwe seizoen van The Masked Singer. Ook daar zorgt hij voor de nodige trammelant: 

Gerard Joling 'misdraagt' zich in de studio

00:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!