Hélène Hendriks Beeld © ANP

Hélène Hendriks nerveus voor quizdebuut: 'Ben geen Linda de Mol'

05 november 2021 07:30

Hélène Hendriks (41) gaat voor de eerste keer in haar carrière een quiz presenteren in het nieuwe programma 'The Bettle' en dat vindt de sportfanaat bijzonder spannend, vertelt ze aan het ANP. "Ik ben geen Linda de Mol. Die is het natuurlijk gewend, maar ik heb zo'n quiz nog nooit gedaan." Vanaf vanavond is voetbalquiz 'The Bettle', die Hélène samen met voetbalkenner Kees Jansma (74) presenteert, wekelijks te zien bij Veronica.

"Dit is weer een heel andere kant van de showbizzwereld"

"Ik hoop dat het iets voor me is", zegt de presentatrice, die vooral voetbalwedstrijden verslaat vanuit het stadion of de studio. "Dit is weer een heel andere kant van de showbizzwereld." Naast The Bettle gaat ze ook het amusementsprogramma The Big Balance presenteren en presenteert ze op dit moment al de spelshow Mission Impossible. Dit soort amusementsprogramma's waren eerder nooit haar ambitie, maar door het coronavirus heeft ze ermee ingestemd om ook amusementsprogramma's buiten de sportwereld te presenteren. Veel wedstrijden werden toen namelijk afgelast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hélène Hendriks: 'Wilfred Genee en ik waren geen droomduo'

Wel maakt ze altijd de afweging of een programma bij haar past. Vooral bij The Bettle voelde ze zich erg op haar gemak, omdat het een uitgesproken voetbalthema heeft, vertelt de oud-hockeyster. Deelnemers beantwoorden in vijf rondes voetbalvragen, voeren voetbalspellen uit en er worden voorspellingen gedaan voor de uitslagen van de belangrijkste voetbalwedstrijden van het komende weekend. "Het is misschien een quiz, maar wel met allemaal voetbalgasten, dus het heeft alsnog dezelfde sfeer als in de kleedkamer", lacht ze.

Hoewel het quizthema nieuw is, zijn haar collega's vertrouwd. Frank Lammers en Leo Alkemade zijn de teamcaptains in het spel, waarin deelnemers de meeste gouden ballen moeten verzamelen om te winnen. Drie jaar geleden presenteerde Hélène het programma De Eretribune. "Leo en Frank waren hier regelmatig te gast, dus we kennen elkaar al goed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hélène Hendriks maakt flinke uitglijder: 'Niet zo eenvoudig'

Ook Kees is geen nieuw gezicht voor Hélène, want met hem heeft ze al vele jaren samengewerkt. Geruststellend, vindt ze. Hoewel het nieuwe format even wennen zal zijn, heeft ze er naar eigen zeggen ook heel veel zin in om weer iets nieuws te proberen. "Het is leuk om mijn horizon te verbreden." Dat betekent niet dat we na Mission Impossible en The Bettle veel meer spelshows van Hélène hoeven te verwachten, zegt ze. Want door dit soort programma's blijft er toch minder tijd over voor de sport. "Nee, ik bedoel het niet in die zin dat ik hiermee verder wil. Ik ga nooit uit de sport weg."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!