Beeld © KIJK.nl / Chateau Meiland 4 november 2021

Bijzonder: overleden hond Bommel keert terug in huize Meiland

5 november 2021 12:22

Het was een bijzondere laatste aflevering van het SBS6-programma 'Chateau Meiland'. Begin dit jaar kwam het treurige nieuws naar buiten dat hond Bommel het leven had gelaten. Donderdagavond maakte de viervoeter ineens een comeback in het programma, en wel op een heel opmerkelijke manier.

"Ik ben gewoon bang"

Met groot verdriet namen de Meilandjes begin dit jaar afscheid van de ietwat agressieve Bommel. Nu, acht maanden later, is de familie toch weer herenigd met de trouwe viervoeter: ze hebben er namelijk voor gekozen om de hond op te laten zetten. 

Wanneer Wesley Kevenaar - die de hond prepareerde - het bijzondere werk komt afleveren, weten de Meilandjes niet wat ze zien. Erica herkent meteen de blik in de ogen van Bommel: "Zo keek hij als hij gestrest was, en dat was hij natuurlijk heel vaak." Dat geldt ook voor Martien, maar die heeft minder fijne herinneringen aan de blik: "Ja, die blik had hij altijd als hij mij aanviel." Hij vervolgt: "Ik ben gewoon bang."

Maxime vindt het 'schitterend'. En zij was niet de enige die onder de indruk was. Door de opgezette Bommel sleepte maker Wesley een bijzondere titel in de wacht: hij is Europees kampioen prepareren geworden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien klaagt weer steen en been in nieuwe Chateau Meiland

Kijkers reageren wisselend op het bijzondere tafereel. Er zijn mensen die er de grap van inzien, maar sommige kijkers vragen zich ook af of het niet schadelijk is voor de andere - nog levende - hond Bijou. ‘Vreselijk, arme Bijou... is toch zielig. Het beestje is helemaal van slag’, schrijft iemand. Hieronder lees je meer reacties.

Ook de boekpresentatie van Erica kwam aan bod in de laatste aflevering. Na de bestseller van Martien kon zij natuurlijk niet achterblijven met een biografie. In aanwezigheid van het hele gezin werd het boek gepresenteerd in thuisdorp Noordwijk. Tijdens die presentatie deelde Martien nog een nieuwtje over hun realityserie dat bij fans voor grote teleurstelling zorgde. Dat zie je in de video hieronder.

Martien heeft teleurstellend nieuws voor fans van Chateau Meiland

04:11

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!