Khalid en Sophie Beeld © ANP

Khalid en Sophie sluiten seizoen op 'urgente' wijze af

5 november 2021 20:24

De makers van 'Khalid & Sophie' hebben het seizoen vrijdag met een knipoog afgesloten. Aan het slot van de BNNVARA-talkshow was een compilatie te zien waarin gasten het woord 'urgent' of 'urgentie' in de mond namen. In de compilatie komen onder anderen presentatrice Sonja Barend en schrijfsters Roxane van Iperen en Lale Gül voorbij.

Het filmpje reageert op ludieke wijze op de kritiek op de voorganger van Khalid & Sophie, De Vooravond. Dat praatprogramma, dat twee seizoenen gepresenteerd werd door Fidan Ekiz en Renze Klamer, werd in juni van de buis gehaald. Het miste volgens omroep BNNVARA 'de urgentie'.

Renze en Fidan lieten onlangs nog aan RTL Boulevard weten 'verdrietig', 'geschokt' en 'boos' te zijn om de manier waarop hun programma tot een einde kwam.

Renze Klamer over Khalid & Sophie: 'Niet chic om daar wat over te zeggen'

00:31
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talkshow Khalid & Sophie krijgt tweede seizoen

Khalid & Sophie wordt afwisselend gepresenteerd door Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. De laatste aflevering, die Khalid grotendeels alleen presenteerde, sloten ze gezamenlijk af. "Was leuk hè?", vroeg Sophie aan haar collega, die het naar eigen zeggen 'heel fijn' vond om het praatprogramma te presenteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kritiek op Sophie Hilbrand na 'belabberd' interview met Måneskin

Sinds dit najaar is Khalid & Sophie te zien. De kijkcijfers bleven in vergelijking met de eerdere talkshows op het zelfde tijdslot achter, maar de laatste tijd trok het aantal kijkers weer aan. Donderdag werd bekend dat het programma een tweede seizoen heeft gekregen. Vanaf maart is de show weer te zien op NPO 1. De komende periode neemt M het stokje over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!