The Masked Singer Beeld © The Masked Singer

Niet één, maar drie onthullingen in The Masked Singer

05 november 2021 22:09

'The Masked Singer' begon drie weken geleden met vijftien gloednieuwe karakters zoals het Biggetje, het Elfje, de Octopus en de Haai. Inmiddels zijn drie van hen ontmaskerd en vrijdagavond was het tijd voor nummer vier. Daarnaast keerde ook een oude bekende terug en vond er niet één, maar vier onthullingen plaats.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van The Masked Singer

"We zaten niet eens in de buurt, wat erg!"

Niemand minder dan Nicolette van Dam trok vrijdagavond nog één keer het pak van de Panter aan voor RTL Project Glimlach, waarbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in één van de kinderziekenhuizen worden behandeld. Naast Ruben Nicolai en Nicolette van Dam zetten ook Chantal Janzen, Beau van Erven Dorens en John Williams zich in voor RTL Project Glimlach.

Nicolette stond deze keer niet alleen op het podium van The Masked Singer, maar nam voor de verandering eens plaats tussen juryleden Carlo Boszhard en Loretta Schrijver. Ook haar man Bas Smit mocht plaatsnemen om te raden wie er schuilgingen achter de Papegaaien, die met zijn tweetjes een speciaal optreden weggaven: een primeur voor The Masked Singer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Masked Singer herenigt Honey Boo Boo en Mama June na ruzie

"Ik vind dit echt héél moeilijk", zuchtte Nicolette na het vliegende optreden van het koppel. Haar wederhelft Bas was in ieder geval over één ding heel zeker: het zijn geen zangers. "Het is geen bestaand duo, maar ze hebben wel wat samen", verklaarde hij. Toen de twee teams de mystery guests zagen knuffelen met presentator Ruben (leek) het kwartje te vallen. Volgens hen waren het collega's van hem van zijn tijd bij De Lama's, maar ze zaten niet eens in de buurt! Niemand minder dan Viktor en Gert Verhulst bleken namelijk in de pakken te zitten, en dat zag niemand aankomen. "We zaten niet eens in de buurt, wat erg!"

"Je hebt wel een goed lijf, maar dat zingen zit er echt niet in", adviseerde Bas de Belgische Viktor naderhand. Desalniettemin vonden ze het geweldig om te doen. "Dit is het hoogtepunt uit ons leven", dolde Gert. "Nee maar, de ontknoping is geweldig." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buddy over onthulling The Masked Singer: ‘Baal als stekker’

Maar natuurlijk vond er nóg een onthulling plaats tijdens de vierde aflevering van The Masked Singer. Het avontuur stopte helaas voor de Alien. Vorige week dacht Gerard nog dat Henny Huisman in het pak zat, maar deze week ging zijn voorkeur uit naar Gerard Ekdom. Buddy dacht Frank Dane, terwijl team Carlo en Loretta volle bak op Luuk Ikink gingen. "Ik moet bekennen dat ik gelijk een idee had, maar de naam in deze uitzending niet heb genoemd", vertelde Carlo. "Heb ik getwijfeld? Ja. (...) Maar als je naar alle aanwijzingen kijkt: een team met sterren, er is natuurlijk maar één team met sterren: team RTL Boulevard! En dan moet het wel Luuk Ikink zijn."

En ze hebben het goed! "Ze vroegen mij of ik mee wilde doen en toen dacht ik: moet je dat wel doen? Je bent nu vrij anoniem, maar toen zeiden ze: je bent de Alien, en dat klopt (...) Ik heb echt álles uit de kast getrokken", verklaarde Luuk na zijn onthulling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Masked Singer Oud & Nieuw Special keert terug in een nieuw jasje

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Onze eigen Luuk werd eerder nog voor het blok gezet tijdens de uitzending van RTL Boulevard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!