Beeld © Annemieke van der Togt

Programmamakers First Dates grepen in bij dronken kandidaat

9 november 2021 08:25

Van de duizenden mensen die inmiddels aan de bar van barman Victor zijn aangeschoven in 'First Dates', bestelt een groot deel een alcoholische versnapering om de zenuwen de baas te blijven. Dat loopt een enkele keer uit de hand, zo blijkt uit een reportage van 'Veronica Superguide' over alcohol op tv.

"Als we merken dat iemand tijdens de opnames toch wat te veel drinkt, spreken we diegene aan"

"Van de duizenden dates die de afgelopen vier jaar te zien waren, zijn de keren dat iemand te diep in het glaasje keek op één hand te tellen", aldus uitvoerend producent Jasper Geel. Kandidaten moeten hun best doen om het bont te maken. Er kijken uiteindelijk niet alleen honderdduizenden kijkers thuis mee, ook de programmamakers houden deelnemers nauwlettend in de gaten. "Als we merken dat iemand tijdens de opnames toch wat te veel drinkt, spreken we diegene aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maître Sergio van First Dates niet in volgend seizoen te zien

Er is wel begrip voor een glas wijn of een biertje vlak voor en tijdens de blind date. "Dat deelnemers voor een alcoholisch drankje kiezen, omdat dat voor hen de zenuwen bedwingt en het praten wat makkelijker maakt, begrijpen we wel", vervolgt Jasper verder. Eén van de redenen dat kijkers niet snel iemand laveloos zien op de date, is omdat er regels zijn omtrent (overmatig) alcoholgebruik. "We schenken niet meer bij en controleren hoe diegene naar huis gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

First Dates komt opnieuw met Valentijn-special

Het hele gesprek lees je nu in Veronica Superguide. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!