Expeditie Robinson-proef Beeld © Expeditie Robinson / RTL

Veel plottwists in spannende Expeditie Robinson: 'Goed gespeeld'

14 november 2021 22:00

Zondagavond zaten gegarandeerd veel 'Expeditie Robinson'-kijkers op het puntje van hun stoel. Een van de kandidaten heeft namelijk bijzonder onverwacht afscheid moeten nemen.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van Expeditie Robinson

"Ik moet ze echt een compliment geven. Gegokt en verloren"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loek Peters schrikt van z'n gewicht na Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is geen dag hetzelfde. Dat blijkt maar weer toen aan het begin van de meest recente aflevering Wietze de Jager letterlijk met de noorderzon bleek te zijn vertrokken. Hij had zo'n vreselijke heimwee dat hij heeft besloten om het spel te verlaten. "Ik zit tevreden op de boot. Er is veel gemis, veel uitzichtloosheid. Ik wil graag naar huis, ik wil hier niet meer zijn. Ik heb enorme heimwee. We zitten op dag 23 en dat is het getal waarop ik afzwaai." 

Hij vervolgt: "Iets zoeken waarvan ik niet wist dat ik het zocht en dat is me realiseren dat het leven uit heel veel kleine dingetjes bestaat die je gelukkig maken."

Vervolgens kan Wietze zijn tranen niet meer bedwingen. "Dat zit thuis niet in de grote dingen, carrières of wat dan ook, maar thuis met je kinderen. Op de bakfiets naar de speeltuin gaan en een ijsje met ze eten. Dat is wat mij gelukkig maakt", zegt de dj zichtbaar geëmotioneerd, terwijl hij een paar tranen wegpinkt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Defano over noodgedwongen Expeditie-exit: 'Nog twee weken last'

Later in de aflevering gebeurt er ook nog een hoop: zo spelen Sandra, Jan en Jasmine op winnaarseiland een duel. De kandidaten moeten een toren opbouwen van drie verdiepingen, bestaande uit stokjes van verschillende formaten. Sandra is uiteindelijk de sterkste en Jan en Jasmine kunnen langzaamaan hun spullen gaan inpakken. 

De volgende dag viert Britte haar verjaardag. De actrice wordt 32 en de groep heeft geprobeerd om een waar feestontbijt voor haar te maken. "Dit was mijn ochtend, ik ben jarig. Ik heb de hele nacht al een paar keer wakker gelegen omdat ik dacht: is het al dag, mag ik er al uit?" vertelt ze enthousiast.

Jan en Jasmine voegen zich ondertussen weer bij de groep en al vrij snel kan iedereen zich opmaken voor een nieuwe, spannende immuniteitsproef. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditieleden in shock: 'Er komen nog vijf mensen bij'

In de proef moeten de kandidaten verschillende kruiken proberen kapot te slaan met een grote, zwarte kogel. Al vrij snel blijkt dat Yuki hier bijzonder goed in is, en hij wint dan ook de proef en krijgt immuniteit voor de volgende eliminatie. De jarige Britte heeft minder geluk en verliest, wat betekent dat ze een zwarte stem krijgt. Tóch is er nog iets te vieren want Nicolette heeft een grote taart van Britte meegenomen, tot grote vreugde van de hele groep. 

Vervolgens moet de groep beslissen wie ze tijdens de eilandraad eruit gaan stemmen. Jasmine heeft nog een appeltje te schillen met Anouk, René en Yuki, en wil 'vol op' Anouk gaan. Britte en René bedenken echter een sluw plan: nu Jan eindelijk van winnaarseiland af is, denken ze dat dit het perfecte moment is om hem eruit te stemmen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Defano over noodgedwongen Expeditie-exit: 'Nog twee weken last'

Jan denkt echter onderdeel van een ander complot te zijn, aangezien Britte hem vertelt dat ze Jasmine eruit willen stemmen. Wanneer presentator Kaj hem vraagt of hij zijn immuniteitsketting wil inzetten, zegt hij zelfverzekerd dit niet te doen. Tot zijn grote verbazing krijgt hij vervolgens tijdens de eilandraad de meeste stemmen. "Ik moet ze echt een compliment geven. Gegokt en verloren, echt geniaal gespeeld. Dit is het spel, ik heb er zelf ook aan meegedaan. Ik kan niet anders zeggen dat het een geniale meesterzet is." 

Expeditie Robinson zie je elke donderdagavond om 20.30 uur en elke zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dyantha verklaart exit Expeditie: 'Zij verdienden het meer'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!