Henny en Patrick uit Ik Vertrek Beeld © Ik Vertrek, AVROTROS 11-11-2021

Stroopwafelkraam Ik Vertrek staat nog altijd te verstoffen: 'Weinig reactie'

12 november 2021 11:23

Na jarenlang hard werken en dagelijks in de file staan, is voor Henny (46) de koek wel op in Nederland. Ze is alle regeltjes en het 'gestreste leven' meer dan zat en verruilt daarom samen met haar man Patrick (48) Vlaardingen voor het rustige Franse Benayes. Hun grote droom is te volgen in 'Ik Vertrek', maar hoe gaat het nu met hun plannen en hun leven in Frankrijk?

"We zien wel hoe het verdergaat. Hij staat niet in de weg"

Het stel was van plan de kost te gaan verdienen door een gat in de Franse markt te vullen: Patrick had het geniale idee om in het gehucht vanuit een foodtruck stroopwafels te verkopen op de markt. Maar zoals elke aflevering van Ik Vertrek wil de verbouwing maar niet vlotten en blijkt er toch minder budget om hun dromen na te leven. Zo is de waterleiding kapotgevroren, waardoor ze bij aankomst meteen last hebben van een fikse lekkage. Bovendien wordt het pand bewoond door allerlei ongedierten, waardoor het stel noodgedwongen een ander tijdelijk onderkomen moet zoeken.

'Eenmaal aangekomen ontdekten we direct dat we meer moesten verbouwen dan het plan was. Sowieso moesten we de eerste maand een huisje huren, omdat ons huis niet bewoonbaar was… daar gaat het eerste stuk budget', schrijven ze in een update op de site van het programma.   

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek-deelnemers verbazen kijkers: 'Respect voor dit stel!'

Maar het leven in Frankrijk blijkt toch niet zo romantisch te zijn als ze voor ogen hadden en ook de taal is nog wel een dingetje voor Henny en Patrick. Ondanks het feit dat ze twee jaar op Franse les hebben gezeten, hebben ze moeite zich aan te passen. Als dan ook nog eens blijkt dat ze niet zomaar stroopwafels mogen verkopen zonder bakkersopleiding, moeten ze concessies doen die ze eigenlijk liever niet hadden willen doen.

Zo staat de foodtruck nu 'gewoon' te staan onder de hangar, met tuinkussens erin. 'We hebben hem wel te huur en te koop staan, maar daar komt nog weinig reactie op. We zien wel hoe het verdergaat. Hij staat niet in de weg', aldus het positieve duo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze Ik Vertrek-deelnemer werd gevraagd voor B&B Vol Liefde

En positief blijven is hard nodig, want niet alleen zitten ze qua verbouwing niet eens op de helft, ook hun plan om een B&B te starten is in het water gevallen vanwege een kwaliteitscontrole. Ondanks de ups en downs hebben Patrick en Henny geen spijt van de stap die ze hebben gezet. Hoe ze er over vijf jaar bij zitten? 'Het plan is dat we dan richting de Provence/Côte d'Azur gaan. Maar ja...'

Ik Vertrek is iedere donderdag rond 20.30 uur te zien bij NPO1. Kijk de aflevering van Henny en Patrick hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!