Beeld © ANP

Zangeres Merol gooit hoge ogen in Vlaamse versie Slimste Mens

12 november 2021 13:39

Niemand minder dan een Nederlandse laat in de Vlaamse versie van 'De Slimste Mens' alle hoofden draaien. Terwijl Merol (30) haar debuut maakt in het programma verzekert ze zichzelf direct van een plekje in de top tien beste scores aller tijden.

"Ze koppelt immers Nederlandse branie en zelfzekerheid aan forse kennis en hoog spelinzicht"

Het is Merol (Merel Baldé) die de show steelt in De Slimste Mens Ter Wereld. Ze kan namelijk niet alleen als de beste grove teksten zingen, maar is ook nog eens een kandidaat om rekening mee te houden. Met een waanzinnige score van 598 seconden steelt ze de vijfde plek in het lijstje met beste scores ooit, waardoor ze een droomdebuut beleeft. Niet eerder heeft een Nederlander bij onze zuiderburen meegedaan die zo veel kans maakt om er daadwerkelijk met de overwinning vandoor te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Melkweg strikt zangeres Merol voor reeks proefconcerten

Bij Het Laatste Nieuws zijn ze onder de indruk van de zangeres. 'Zelfs Erik Van Looy (de Philip Freriks van Vlaanderen, red.) was duidelijk en aangenaam verrast door het gemak waarmee de anders behoorlijk excentrieke artieste zich doodserieus in het spel wierp en op geen enkel ogenblik enige zwakte kende of vertoonde. In de filmpjesronde sprokkelde ze maar liefst 240 seconden bij elkaar. Het is nog maar haar eerste deelname en eerste overwinning, maar dat deze Merol weleens een eindje zou kunnen meegaan, staat in de sterren geschreven. Ze koppelt immers Nederlandse branie en zelfzekerheid aan forse kennis en hoog spelinzicht. Dat was in het verleden bij de noorderburen in het spelletje weleens anders', schrijven zij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjen Lubach probeert nu ook De slimste mens van België te worden

In Nederland is de aflevering niet te zien. Via Instagram doet Merol verslag per aflevering. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!