Beeld © ANP

Talkshows doen (bijna) geen aanpassingen vanwege milde lockdown

15 november 2021 14:29

De talkshows op televisie doen geen of kleine aanpassingen na de persconferentie waarin het demissionaire kabinet de milde lockdown voor de komende weken aankondigde. Bij de meeste programma's blijft publiek aanwezig. Het aantal gasten wordt bij de meeste shows wel beperkt, blijkt uit een rondgang van 'ANP'.

"Voor tv-opnames gelden in principe dezelfde regels als voor theaters"

Op1, de latenightshow van de publieke omroep, heeft al een tijdje geen publiek meer in de studio, stelt coördinator Bert Huisjes. "We vragen van gasten een geldige QR-code en als mensen niet zijn gevaccineerd, moeten zij een negatieve coronatest kunnen overleggen", zegt hij.

Het is de bedoeling dat in de studio de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd. "Op de vloer mogen zich maximaal dertig mensen bevinden, inclusief de crew. Dat betekent dus dat we maximaal twaalf gasten kunnen ontvangen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ad Visser maakt tongen los door dragen van zonnebril in Op1

Talkshow M van Margriet van der Linden brengt met ingang van maandag het aantal gasten en het aantal mensen in het publiek iets terug. Bij Tijd voor MAX, de middagshow van de NPO, is sinds het nieuwe decor in gebruik werd genomen al geen publiek meer aanwezig, laat een woordvoerder weten.

RTL en SBS laten weten dat zij het protocol voor de audiovisuele sector volgen dat in samenspraak met de overheid is opgesteld. De Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie bevestigt dat er aan dit protocol sinds de persconferentie van vrijdag niets is veranderd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talkshow Khalid & Sophie krijgt tweede seizoen

"Voor tv-opnames gelden in principe dezelfde regels als voor theaters", meldt een woordvoerder. "Als de gasten en het publiek blijven zitten en een QR-code hebben, is er niets aan de hand." De 1,5 meter afstand is al sinds het begin van de coronacrisis een dwingend advies in het protocol.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!