Beeld © De Rijdende Rechter aflevering 16-11-2021

Buren uit een betonwijk ruziën over boom in De Rijdende Rechter

17 november 2021 11:41

Opnieuw een precaire kwestie in alweer de vijftiende aflevering van 'De Rijdende Rechter'. Aan meester John Reid (53) de taak om twee bekvechtende buurtjes een compromis te laten sluiten over - jawel - een kastanjeboom. Overigens ook direct één van de weinige bomen in de buurt.

Hartstikke leuk dat groen, maar de kastanjeboom in de tuin bij meneer Choukod zorgt voor onenigheid. Dat de bladeren van de boom vallen is iets wat zijn buurman, meneer Rampersad, erg vervelend vindt. Niet de betonnen wijk met weinig groen is voor hem een doorn in het oog, maar de schaduw die de boom veroorzaakt en de tegels die door de wortels omhooggeduwd worden. 

Er is alleen één probleem: de kastanjeboom is niet van meneer Choukod, maar van de woningbouw. Dus wie is er verantwoordelijk voor de boom en is de overlast ernstig genoeg om de boom om te kappen?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ron en Penny uit de epische Rijdende Rechter willen 'gewoon gerechtigheid'

Wat de buurmannen in ieder geval gemeen hebben is dat ze de boom liever kwijt dan rijk zijn. Maar aangezien ze allebei niet de eigenaar van de kastanjeboom zijn, hebben ze er precies 0,0 behoefte aan om zelf ook maar iets aan de situatie te doen. Behalve klagen, natuurlijk. 

John Reid vindt ook wat van de kwestie en gunt de buurt dit kleine stukje groen in de behoorlijk grijze wijk. Het oordeel luidt als volgt: de boom blijft staan en mag niet gekapt worden. Daartegenover staat dat de woningbouw ervoor moet zorgen dat de kastanjeboom goed onderhouden wordt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Visser kwart eeuw op tv: 'Een kunst om zo lang vol te houden'

De Rijdende Rechter wordt op dinsdag om 22.00 uur uitgezonden op NPO 1. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!