Bert in Temptation Island: Love or Leave Beeld © Temptation Island: Love or Leave

Bert uit Temptation schept op over nieuwe liefde: 'Gaat supergoed'

18 november 2021 17:19

Na een bewogen reis komen de koppels van 'Temptation Island: Love or Leave' elkaar tijdens het laatste kampvuur weer onder ogen. Bert zet de deur open voor een verzoening, maar zal Delphine eerlijk zijn over haar nacht met Joop? En gaat Efrain zijn Aylin echt ten huwelijk vragen?

Let op: dit artikel bevat spoilers over aflevering veertien van Temptation Island: Love or Leave.

"Op een zeker moment als je alle twee datzelfde gevoel hebt van je bent verliefd op elkaar, dan ga je ervoor"

Efrain begeeft zich met een bang hart naar het laatste kampvuur. Aylin heeft de relatie stopgezet en hij snapt niet waarom. Hij wil haar terugwinnen met dé ultieme vraag. "Het is een komma, nog geen punt", verkondigt hij vlak voor de hereniging. "Ik hoop gewoon dat Aylin mijn vrouw wordt. Ik wil dat zij de moeder wordt van onze kinderen. Al ben ik 24, verder hoef ik niet te zoeken. Ik heb alles al."

Ook Aylin hoopt op een goede afloop, maar of ze dat in de vorm van een aanzoek voor zich ziet... De 22-jarige heeft nog een hoop vragen waar ze eerst antwoord op wil. "Hij heeft bepaalde dingen gezegd, hij heeft hand in hand in bed gelegen, bepaalde regels verbroken en tegen haar gezegd: 'Ik wil sowieso je nummer en je Instagram en in Nederland moeten we afspreken'. Dus ja", legt ze uit. "Ik weet niet hoe ik hem nu goed moet vertrouwen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-koppel van vorig seizoen zet punt achter hun relatie

"Ik wil het liefst bij hem blijven, maar hij heeft me zo voor schut gezet", vervolgt ze. "Ik weet het niet, hij moet minimaal sorry zeggen. Minimaal." Omdat Aylin nog altijd van haar ex houdt besluit ze hem nog een tweede (derde? vierde?) kans te geven en zijn verhaal te laten doen. "Toen ik binnenkwam had ik een masker op. Wat ik daarmee wil zeggen is dat ik dacht dat ik het wel gewoon aankon… Ik besef gewoon nu pas wat je allemaal voor mij hebt gedaan", geeft Efrain toe. 

Maar waar Efrain het heeft over liefde en 100 procent zeker is dat ze het kunnen overleven, zit Aylin met schaamte. Ze verlaat dan ook alleen het eiland, maar eenmaal thuis blijkt hun liefde tóch onoverwinnelijk. "Ik heb geleerd dat Aylin de enige vrouw voor mij is omdat ze gewoon mijn soulmate is", vertelt Efrain enkele maanden na de opnames nog altijd even verliefd. "Ze is een spiegel van mij. We begrijpen elkaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine sloopt de boel in Temptation Island: 'Ik walg van hem'

Delphine en Bert worstelen met dezelfde vragen. Hoewel Bert aangeeft dat het hoofdstuk nog niet helemaal gesloten is, is er inmiddels een andere man in het leven van Delphine die een lach op haar gezicht tovert: Joop. Ondanks het feit dat ze de toekomst 'moeilijk' inziet, wil ze hem wel nog een keer zien. En met 'hem' bedoelt ze eigenlijk iets anders… Als Bert tijdens zijn laatste kampvuur de beelden te zien krijgt van de dreamdate, waar Joop en Delphine samen onder de douche staan, is het voor hem duidelijk: het is over. "Ik heb de deur bewust misschien op een kier gehouden, voor mezelf omdat ik nog veel liefde voelde. Nu is het klaar."

Na de beelden zit Bert hoog in zijn emotie als hij Delphine na twee intense weken weer ziet. Delphine wil echter maar één ding van haar ex weten: waarom heeft hij zich niet bewezen, zoals beloofd? "Nu maak je van mij weer de slechte, maar iedereen is voorbereid. Ik wist dat je zo zou reageren", kaffert ze hem uit. "Zeg dan gewoon wat, of ben je te laf om het te zeggen? Wat heb je gehoord?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fatih van Temptation neemt het op voor Nico: 'Deed wat hij moest doen'

En die toon kan Bert even niet hebben. "Als we op deze manier doorgaan, dan is het snel gedaan", verkondigt hij als zijn voormalig liefje hem voor leugenaar uitmaakt. "Ik heb nog nooit seks gehad met een andere vrouw in die tien jaar met Delphine. Op dat moment was die intentie er wel, maar kon ik het? Nee. En dat ben ik ook al vijf jaar aan het zeggen. En het blijft mij altijd maar achtervolgen." Voor Bert is het nu dan ook klaar, voor hem is het meer dan logisch dat ze een punt zetten achter hun relatie. Als hij Delphine vervolgens confronteert met de laatste beelden, houdt ze zich van de domme. "Ik heb daar echt niets mee gedaan, ik zweer het. Ik stond in de douche in mijn bikini", verdedigt ze zichzelf als presentator Viktor Verhulst Bert gelijk geeft. "Denk je echt dat ik zo ben?"

De situatie is nog lang niet uitgepraat, maar toch verlaten ze het eiland zonder elkaar. "Ik had echt gedacht dat het een happy end zou hebben", blikt Bert een aantal maanden later terug in de aflevering. "Ik neem het haar nog altijd enorm kwalijk dat zij zulke persoonlijke dingen van mij, van onze relatie, maar ook van zichzelf zo openbaar maakt." Volgens Delphine waren ze nog altijd samen geweest als ze niet mee hadden gedaan aan Temptation Island. "Dan was ik nu zwanger", geeft ze toe. "Maar dan had hij waarschijnlijk verder rondgeneukt, sowieso."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Nico en Wouter klaar met Bert: 'Voert een toneelstukje op'

Na alle breuken sluit het seizoen af met een iets vrolijker nieuwtje: Bert heeft een nieuwe liefde die 'perfect bij hem past', zo claimt hij zelf. De tortelduifjes hebben elkaar leren kennen via social media en van het een kwam het ander. "Ik heb haar terug gevolgd en zat te kijken, en was fysiek enorm aangetrokken tot de foto’s die ik zag", vertelt Bert. "Op een zeker moment als je alle twee datzelfde gevoel hebt van je bent verliefd op elkaar, je hebt een bepaald gevoel bij elkaar, dan ga je ervoor. Ik ben daar superblij mee."

Het hele seizoen van Temptation Island: Love or Leave kijk je terug bij Videoland. Al gezien? In Temptation Love Therapy klappen Nico en Wouter uit de school. Bekijk die video hieronder. Alle afleveringen van Temptation Love Therapy vind je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!