Tim Hofman fileert Sywert van Lienden in nieuwe BOOS-aflevering

18 november 2021 17:30

Programmamaker Tim Hofman (33) heeft donderdag de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'BOOS' gelanceerd. In de aftrap van de nieuwe reeks werpt Hofman zich op voormalig CDA-adviseur Sywert van Lienden (31) die miljoenen heeft verdiend met zijn omstreden mondkapjesdeal.

De voormalig CDA-adviseur weigert de zeker 9 miljoen die hij met de omstreden deal van ondeugdelijke kapjes heeft verdiend terug te geven. Hij stelt doorlopend niet te willen reageren op de zaak zolang het onderzoek van Deloitte dat het ministerie van VWS tegen hem heeft ingesteld nog loopt. De resultaten worden in de loop van 2022 verwacht.

Tim verifieert in zijn uitzending echter bij VWS of Van Lienden helemaal niet over de zaak mag praten of alleen niet over de zakelijke componenten van de omstreden deal. Een woordvoerder van VWS bevestigt in de uitzending dat de gewezen CDA-coryfee wel mag praten over alle randzaken rond de deal. Hofman wil graag weten of Van Lienden spijt heeft van zijn daden, van uitspraken in de media die niet klopten en van het beschuldigen van media van laster.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Reclame Code overspoeld met klachten na oproep Tim Hofman

In de uitzending van BOOS is te zien dat Sywert desondanks weigert contact op te nemen met Hofman. Als de programmamaker Sywert na veel moeite toch aan de lijn krijgt, beroept deze zich op zijn zwijgplicht vanwege het onderzoek. Wanneer Hofman hem confronteert met de uitlatingen van de woordvoerder van VWS, stelt Sywert dat deze zijn informatie niet op orde heeft.

Tim wijdt volgende week nog een tweede aflevering aan de omstreden mondkapjesdeal. Advocaat Peter Plasman liet recent weten dat hij aangifte doet tegen Sywert en zijn kompanen. Cabaretier Youp van 't Hek heeft beloofd dat hij zoveel benefietvoorstellingen zal spelen als nodig is om de zaak te financieren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!