Frank Lammers over derde seizoen Undercover: 'Flinke plottwist'

20 november 2021 07:00

Frank Lammers (49) en Tom Waes (53) zeggen dat er een flinke plottwist is te zien in het derde seizoen van ‘Undercover', dat vanaf zondag is te volgen op Netflix. De acteurs delen met het ANP hun opmerkelijkste draaidag: "met min twintig graden en ijsblokken in onze mond".

"Dat is wel de grootste twist. De meest gezworen vijanden die ineens met elkaar moeten gaan samenwerken''

Op het tweede seizoen volgde kritiek omdat Ferry, een oude drugsbendeleider die Frank speelt, te weinig te zien zou zijn. In het nieuwe seizoen kunnen we "meer Ferry verwachten dan je aankunt", zegt Frank.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Lammers: 'Ik moest aankomen voor Undercover seizoen 3'

Vooral verrassend is volgens Tom de plotselinge samenwerking tussen Bob en Ferry. Bob, gespeeld door Tom, is namelijk een oud-politieagent door wie Frank in de cel is beland. "Dat is wel de grootste twist. De meest gezworen vijanden die ineens met elkaar moeten gaan samenwerken."

Dat betekent dat de acteurs een stuk vaker samen spelen dan ze gewend zijn. "Vorig seizoen hebben we elkaar niet veel gezien", zegt Tom. "Zelfs in de eerste reeks speelden we niet veel samen. Nu is dat wel 75 procent."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tom Waes gesloopt na heftige opnameperiode Undercover

"Lekker achterin een vrachtwagentje met min twintig", reageert Frank, Waes aankijkend. Die lacht. "Man, man, man, dat was geen toffe draaidag." Want voor een scène moest het duo in de winter in de achterbak van een vrachtwagen zitten. Het was niet echt min twintig graden, maar wel erg koud. De acteurs droegen alleen een T-shirt, omdat het volgens Waes "dertig graden" moest voorstellen. "Dit was echt wel een opmerkelijke draaidag", zegt Frank.

Maar daar bleef het niet bij, zegt Tom. Bij erge kou komt er damp uit je mond, zegt hij. "Daarom kregen we dus ijsblokken in de mond." Door de kou komt daardoor als je spreekt even geen damp uit je mond, legt hij uit. "Maar als het zo koud is dan wil je één ding niet: nog eens ijsblokken erbij", lacht hij. "Dat was echt afschuwelijk."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frank Lammers brengt binnenkort eigen kerstsingle uit

Of een vierde seizoen gaat volgen, willen de acteurs nog niet zeggen. Over een mogelijke spin-off over Bob, zoals eerder over Ferry, zegt Tom: "Ik weet het niet". Hij doet alsof hij zijn mond op slot draait. "Misschien wel."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!