Rick Brandsteder Beeld © The Masked Singer: After The Mask/Videoland

Rick Brandsteder onthult geheim The Masked Singer: 'Doet zelfs de crew'

22 november 2021 09:43

'The Masked Singer' zat vrijdagavond weer bomvol spraakmakende optredens. De Vogelverschrikker, de Krokodil, de Haai, de Farao en het Lieveheersbeestje deden er alles aan om het publiek omver te blazen. Helaas mag Karin Bloemen (61) volgende week de bloemetjes niet meer buitenzetten. "Ik was er een dag echt ziek van, dat ik dacht: o, wat jammer! Ik vind het zo leuk", blikt ze terug in 'After The Mask'.

"Je verspreekt je snel"

In After The Mask bij Videoland vertelt Karin dat ze nog helemaal niet klaar was om het programma te verlaten, maar dat ze het wel snapt. "Het was zó overduidelijk dat ongeveer iedereen doorhad dat ik het was, en dan is het niet meer spannend. Dan is het voor het publiek meer zo van: Karin doet nog even een liedje in een pak."

Ze vervolgt: "Het gaat om de spanning dat je niet weet wie het is, dat je thuis echt mee gaat doen. Maar die spanning was er bij mij al de eerste keer vanaf." Dat betekent niet dat de cabaretière niet ziek was van haar exit. "Het is superjammer dat het klaar is", jammert ze dan ook. "Ik had me enorm verheugd op de duetten. Ik had zoiets van: dan wil ik met die, en met die!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Isa Hoes doet onthullingen over haar tijd als Elfje in The Masked Singer

Hoewel natuurlijk nog niet alle kandidaten van het seizoen bekend zijn, vertelt Karin dat ze het wel ontzettend leuk vond om bepaalde gezichten achter de schermen te zien, zoals haar goede vriendin Anita Witzier - die ze aan moest spreken als de Zwaan. "Het is ook zo’n rare gewaarwording", vult presentator Rick Brandsteder haar aan. "Ik weet nog van mij dat er dan een papegaai langsliep en je iets zei van: 'Hè, Papegaai.' Zelfs de crew noemt je niet bij naam, maar zegt: 'Monster, vijf minuutjes.'"

"Dat is heel fijn, want je verspreekt je snel", vindt Karin, die ook een geheimhoudingsverklaring heeft moeten tekenen. Die hangt nu in haar huis. "Ik vond het helemaal interessant en heb hem opgehangen thuis", aldus de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Masked Singer-panelleden door het dolle heen na onthulling

Onze eigen Luuk Ikink werd eerder nog voor het blok gezet tijdens de uitzending van RTL Boulevard. De presentator ging namelijk schuil in het Alien-pak en dat hadden wij natuurlijk vanaf de eerste seconde al door. In de video hieronder vertelt hij meer over zijn ervaringen in The Masked Singer.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!