Undercover Beeld © Netflix

Undercover-sterren over onmogelijke scène: 'IJsblokjes eten bij -20'

22 november 2021 11:24

Frank Lammers (49) en Tom Waes (53) zijn terug als Ferry en Bob in de succesvolle serie 'Undercover' op Netflix. Het duo schoof zondagavond aan in 'Humberto' om te praten over hun bijzondere samenwerking en onthulden daar dat er één draaidag is geweest afgelopen seizoen die ze niet snel meer vergeten...

"Drie weken later komt de regisseur naar ons en zegt: 'Het moet opnieuw'"

Niet alleen de serie is terug, ook Ferry! In het vorige deel was de veroordeelde drugsbaas slechts zo'n 5 minuten te zien, dit seizoen 168 minuten. "Net een voetballer die op de bank zat, zo voelde ik me", lacht de Netflix-ster als Humberto hem confronteert met het feitje. "Maar het is wel fijn om gemist te worden, dat is altijd leuk."

In de derde reeks nemen Bob en Ferry het niet tegen elkaar op, maar bundelen ze hun krachten juist om een ánder figuur uit de onderwereld te grazen te nemen. En dat vonden de acteurs enorm leuk, zo vertellen ze in de talkshow. "We kunnen zo goed met elkaar opschieten buiten de set, en dat is heel leuk. Zeker als je zo'n 80 draaidagen hebt, in vaak moeilijke omstandigheden. Dan kun je maar beter iemand hebben met wie je goed overweg kunt", vertelt Tom.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Nieuwste Undercover-ster had nog nooit een aflevering gezien

"Wij willen gewoon een mooi verhaal vertellen en plezier hebben ondertussen", vult Frank zijn collega aan. "Dat lukt 79 van de 80 dagen." Die ene draaidag dat het niet lukte was 'verschrikkelijk' en 'afschuwelijk', aldus de acteurs. De scène waar ze het over hebben zou zich eigenlijk afspelen in Istanboel in de zon met 30 graden, maar vond in werkelijkheid plaats toen het zo'n -20 graden was. "Het was de koudste winterdag van februari", aldus de Belg, die vervolgens uitlegt dat ze in die barre omstandigheden halfnaakt in een ijskoud busje lagen. 

Om te voorkomen dat er vanwege de kou rook uit hun mond kwam, moesten ze - omdat het nog niet koud genoeg was - op ijsblokjes sabbelen. "En we hadden dus echt handboeien om", aldus Frank. "En dat ding [busje red.] reed, dus als je iets bewoog dan gingen die handboeien strakker zitten." Maar het ergste moet nog komen: het bikkelen in de kou blijkt allemaal voor niets. "Drie weken later komt de regisseur naar ons en zegt: 'Het moet opnieuw.' Er was iets met het licht, dat klopte niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Lammers over derde seizoen Undercover: 'Flinke plottwist'

Undercover seizoen 3 is nu te zien bij Netflix. Of er een vierde seizoen komt? Als Humberto het aan de acteurs vraagt, houden ze hun lippen stijf op elkaar en lachen ze schaapachtig. "Moest het komen, dan zou ik er niets over zeggen", aldus Tom.

Wel vertellen ze open te staan voor een vervolg. En dat betekent nog meer (internationale) bekendheid. Want inmiddels kunnen de heren niet alleen in België en Nederland niet meer rustig over straat. Tom vertelt dat hij laatst ook herkend is in Mexico en Londen. "Ik heb het laatst gehad in Londen", vertelt hij. "Dat ik werd aangesproken door een echte Londenaar die zei: 'Are you the guy from Undercover?' Dat is wel heel grappig."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!