Jan Slagter Beeld © ANP

Omroep MAX blijft politici die mensen bedreigen niet uitnodigen

22 november 2021 11:22

Omroep MAX houdt vast aan de lijn dat politici die collega's bedreigen en andere mensen oproepen tot het uiten van bedreigingen niet welkom zijn als gasten in programma's. Dat meldde MAX-baas Jan Slagter (67) maandag op NPO Radio 1.

"Het enige dat een Thierry Baudet doet als je hem vraagt is de boel ontwrichten en weglopen"

MAX-presentator Charles Groenhuijsen maakte dit statement ook al woensdag in Op1, toen werd gesproken over de dreigende taal van Forum-parlementariër Pepijn van Houwelingen aan het adres van een collega van D66. Op1-coördinator Bert Huisjes stelde later dat elke omroep hier zijn eigen afweging in maakt. "Maar we zoeken wel gasten die debat willen voeren en niet alleen maar willen zenden", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix

Jan Slagter stelt dat politici van Forum voor Democratie 'de boel willen ontregelen'. "We gaan niet negeren wat er gebeurt in de Kamer en we benoemen het zeker. Maar het enige dat een Thierry Baudet doet als je hem vraagt is de boel ontwrichten en weglopen. Je kan geen discussie met ze voeren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omroep MAX gaat in koelkasten van BN'ers gluren

RTL liet in een reactie op de uitspraken van Pepijn van Houwelingen weten dat het feit dat Tweede Kamerleden hun collega's bedreigen of oproepen om andere politici te bedreigen, geen reden is om deze Kamerleden niet uit te nodigen voor talkshows als Jinek of Humberto. Een voorwaarde is volgens RTL wel dat de gesprekken 'respectvol' blijven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!