Sister Wives Beeld © Getty Images

Verhuisplannen oorzaak scheiding Christine en Kody uit Sister Wives

23 november 2021 16:01

Begin deze maand werd bekend dat Christine (49) uit 'Sister Wives' - een realityshow over een polyamoreuze familie in de Amerikaanse staat Arizona - haar relatie met Kody Brown (52) na meer dan 25 jaar heeft beëindigd. In het zestiende seizoen van het programma komen we achter de reden van deze onverwachtse breuk.

''Je hebt geen 25 jaar in dit huwelijk gestoken om er zo van weg te lopen''

Afgelopen zondag ging het nieuwe seizoen van Sister Wives in première in Amerika. Dat is precies drie weken na de bekendmaking van de breuk tussen Christine en Kody.

In de eerste aflevering wordt meteen duidelijk wat het grootste struikelblok is waar Christine tegenaan loopt in het huwelijk: de toekomstplannen van de familie. Kody heeft een stuk land genaamd Coyote Pass gekocht in Arizona, waar hij en de drie andere vrouwen - Meri, Robyn en Janelle - meerdere huizen naast elkaar willen laten bouwen om daar de rest van hun leven te spenderen. Christine wil echter terug verhuizen naar de staat Utah.

De discussie over dit onderwerp brengt Christine in tranen. Waarna ze Meri in vertrouwen neemt om te zeggen dat 'ze niet meer met Kody getrouwd wil blijven'. ''Je hebt geen 25 jaar in dit huwelijk gestoken om er zo ineens van weg te lopen'', antwoordt Meri daarop.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kody Brown gaat scheiden van een van zijn Sister Wives

Die woordenwisseling wordt verderop in de aflevering voortgezet, wanneer de familie gezamenlijk het stuk land bezoekt. Over de indeling van hun toekomstige woongebied worden Kody en zijn vrouwen het niet eens. Vooral bij Christine lopen de emoties weer hoog op. ''Ik heb eerlijk gezegd totaal geen zin om hierheen te verhuizen'', biecht ze op.

Ook haar kinderen willen niet in Arizona blijven, wat voor haar nog meer reden is om terug te verhuizen naar Utah. ''Geen één van mijn kinderen wil hier blijven. Ze hebben allemaal aangegeven hier niet te willen wonen'', aldus Christine. Uiteindelijk loopt de sister wife weg van de situatie: ''Ik ben er klaar mee."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sister Wives' Christine twijfelt aan toekomst met Kody: 'Niet wat ik wil'

Sister Wives is sinds 2010 te zien op zender TLC. Hoe zit het ook alweer met Kody en zijn vrouwen? Kody Brown trouwde in 1990 met Meri - dit huwelijk was voor de wet. Daarna volgde in 1993 Janelle en in 1994 Christine. Aangezien Kody al voor de wet getrouwd was, is het huwelijk met de andere dames slechts ceremonieel. In 2012 scheidde Kody van Meri, zodat hij met vrouw nummer vier Robyn kon trouwen. Dit was nodig zodat hij de kinderen van Robyn officieel kon adopteren. Hij is nog steeds samen met Meri, maar op papier zijn ze gescheiden.

In november 2021 maakte Christine via Instagram bekend te willen scheiden van de vader des huizes. 'Kody en ik zijn uit elkaar gegroeid en ik heb de moeilijke beslissing gemaakt om te vertrekken', liet ze weten. 'We zullen altijd deel van elkaars leven blijven uitmaken als ouders van onze prachtige kinderen en staan achter ons geweldige gezin.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kody uit Sister Wives ziet echtgenote Meri nauwelijks meer

Wanneer het nieuwe seizoen van Sister Wives in Nederland in première gaat is niet bekend. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!