Beeld © RTL / Love Island

Love Island-ster Matthy geeft toe: 'Deed mee voor naamsbekendheid'

24 november 2021 11:28

Matthy van Empel (26) nam een aantal zomers geleden een sprong in het diepe en ging op zoek naar de liefde in een prachtige villa op Cran Canaria. Elke seconde van zijn avontuur werd vastgelegd op camera en honderdduizenden Nederlanders en Belgen zagen hoe de sympathieke Oisterwijker het hart veroverde van de Tilburgse Kelly. Toch kwam hij niet naar het eiland om de ware liefde te vinden onthult hij nu in 'Veronica Superguide'.

"Ik kan wel zeggen dat ik meedeed om de liefde te zoeken, maar dat was een bijkomstigheid"

Na een diepere connectie te zijn aangegaan met Aleksandra en Melanie, vond Matthy het geluk bij zijn mede-Brabander Kelly. De twee verlieten het programma samen, maar zoals bij veel koppels hield de romance eenmaal terug in Nederland geen stand. In de gids vertelt de dj dat hij echter niet voor de liefde in het vliegtuig sprong. "Ik was voor mijn deelname al een paar jaar dj en deed mee aan Love Island om extra boekingen te genereren en meer naamsbekendheid te creëren. Dat is gelukt", aldus de 26-jarige. "Ik kan wel zeggen dat ik meedeed om de liefde te zoeken, maar dat was een bijkomstigheid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ho ho ho: Love Island krijgt een heuse kerstspecial

Ook zijn moeder Jolanda komt tijdens het interview aan het woord, die het in eerste instantie maar niets vindt dat haar zoon meedoet aan het van oorsprong Britse realitydatingprogramma. "We waren heel nerveus voor de eerste aflevering. Onze dochter had verteld dat de jongens de villa binnenkwamen en dan door vrouwen gekozen moesten worden. Ik dacht: stel dat Matthy niet gekozen wordt?" vertelt ze.

Uiteindelijk blijft Matthy zes weken weg. Al die tijd was hij volledig zichzelf, aldus zijn moeder: "Hij heeft geen toneelstukje opgevoerd. Zelfs mijn 83-jarige moeder heeft zes weken lang elke avond gekeken. Ze zei wel: 'Als Matthy met een meisje in bed belandt en ik zie de dekens op en neer gaan, dan kijk ik niet.' Maar dat is niet gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Niek Marijnissen aan het daten met Love Island-kandidate

Ook Denzel was in het eerste seizoen van Love Island te zien en liet, net als Matthy, zijn oog vallen op de Vlaamse Aleksandra. Ook zij zijn niet meer samen en inmiddels is Denzel gelukkig met Famke Louise, met wie hij binnenkort een kindje verwacht. Daarnaast hebben ze nóg een baby samen: hun eigen realityserie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donny en Rowenna van Love Island maken relatie officieel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!