Beeld © NPO

Vrouw wil man (95) garagebox uitjagen in De Rijdende Rechter

24 november 2021 12:13

In 'De Rijdende Rechter' lost Meester Reid iedere keer weer ruzies tussen buren op. Dit keer gaat het tussen vader en zoon Otto en Rob en buurvrouw Karin. De twee heren vinden het niet bepaald leuk dat buurvrouw Karin de garage - waar Otto al 54 jaar zijn auto in parkeert - heeft gekocht.

"Ik wil mijn auto ook binnen hebben staan"

Otto parkeert zijn auto al 54 jaar op dezelfde plek. Toen ze te horen kregen dat de eigenares de garagebox (en nog zes anderen) ging verkopen, raakten ze niet direct in paniek. "Wij dachten: gewoon de huur aan iemand anders betalen en dan komt het goed." Maar niets bleek minder waar. 

Buurvrouw Karin heeft de garagebox - die naast haar huis staat - gekocht. Daarnaast huurt ze ook nog eens twee andere boxen. In 'nummertje 20' staat haar cabrio geparkeerd. "Die gaat echt niet op de straat. 'Nummertje 19' leent ze uit aan haar neef, want die heeft een oldtimer die ook niet op straat mag. En over 'nummertje 21', de box waar het om te doen is, zegt ze: "Dat wordt mijn opslag." En dat betekent dat Otto en Rob eruit moeten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Buren uit een betonwijk ruziën over boom in De Rijdende Rechter

Vader en zoon vinden het handelen van Karin niet netjes. "Ik ben er acht kilo door afgevallen", zegt Rob. Karin zegt het heel jammer te vinden voor de buurman. "Maar ik wil mijn auto ook binnen hebben staan. Dat wil ik ook." Vervolgens blijken er nog heel andere irritaties te zijn bij Karin. Zo ergert ze zich aan de camper die Rob in de buurt van haar tuin parkeert en claimt last te hebben van inbreuk op haar privacy, omdat Rob vaak klust in de garage. 

Na een hoop gesteggel heen en weer, komt Meester Reid uiteindelijk met een uitspraak. Daarin stelt hij dat koop geen huur breekt. Ook vindt hij dat Karin de garage niet dringend genoeg nodig heeft, zeker niet in vergelijking met de 95-jarige man. Uiteindelijk mag Otto dan ook de garage blijven huren. Wel mag ze Rob verbieden om te klussen in de garage, wat ze dan ook doet. Verder vindt Karin de uitspraak prima. "Als ik maar geen ruzie heb."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ron en Penny uit de epische Rijdende Rechter willen 'gewoon gerechtigheid'

De Rijdende Rechter zie je iedere dinsdag om 21:50 uur op NPO 1. Terugkijken kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!