Beeld © ANP

André Rieu schokt Britten tijdens live-uitzending

24 november 2021 17:49

De Limburgse violist André Rieu heeft de Britse natie dinsdag geschokt door in een uitzending van het programma 'This Morning' live op televisie het woord "bitch" te gebruiken. De 72-jarige wereldster sprak in de uitzending over zijn oude pianolerares.

This Morning, het Britse Koffietijd, is een braaf programma waarin geen enkele schuttingtaal wordt getolereerd. Presentatoren Holly Willoughby en Phillip Schofield excuseerden zich gelijk voor de ondoordachte uitlatingen van de Limburger. In het fragment op YouTube is het woord "bitch" weggepiept.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu optimistisch ondanks opnieuw cancelen kerstshows

De Britse media pakten woensdag flink uit met het schandaaltje. Onder meer The Mirror, The Sun en Metro besteedden aandacht aan het incident. André maakte eerder deze week bekend zijn reeks traditionele kerstconcerten weer af te gelasten vanwege de volle ziekenhuizen. Van het demissionaire kabinet zouden de optredens - vooralsnog - wel door mogen gaan, maar het voelde voor André niet goed gezien de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Rieu brengt volgende maand nieuw album uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!