Beeld © Getty Images

General Hospital-acteur ontslagen omdat hij geen vaccin wil

25 november 2021 11:49

Steve Burton (51) speelde in meer dan 2200 afleveringen van 'General Hospital', maar moet de serie nu na al die tijd verlaten. De reden: de acteur wil geen coronavaccin. En dat is wel verplicht op de set.

"Als de vaccinatieplicht ooit wordt opgeheven, kan ik misschien weer terugkomen"

De acteur, die al sinds 1991 de rol van Jason Morgan vertolkt, bevestigt het nieuws zelf in een video op Instagram. De geruchten zongen al een tijdje rond. "Ik wil dat jullie dit van mij persoonlijk horen. Helaas laat General Hospital mij gaan vanwege de vaccinatieplicht." Hij hoopte dat er een uitzondering gemaakt kon worden op medische en religieuze gronden, maar dit werd afgewezen. Afgelopen augustus raakte de acteur nog besmet met het coronavirus.

Steve vindt het pijnlijk, maar voor hem draait het om persoonlijke vrijheid.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

The Bold and the Beautiful is ein-de-lijk terug met gloednieuwe afleveringen

De acteur bedankt in de video al zijn fans en zijn collega's. "Ik hou van de serie. Ik groeide op in de serie. Ik groeide op met jullie."

Hij hoopt ooit terug te komen. "Als de vaccinatieplicht ooit wordt opgeheven, kan ik misschien weer terugkomen als Jason Morgan. Dat zou een hele eer zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

John McCook over toekomst Bold and the Beautiful in coronatijdperk

In Nederland staan we aan de vooravond van een nieuwe persconferentie, omdat code zwart nadert. Wat dat precies inhoudt, legt Diederik Jekel uit in deze video.

Diederik Jekel over code zwart: 'Zit nu echt tegen het randje aan'

07:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!