Expeditie Robinson Beeld © Expeditie Robinson

Tactische spelers Expeditie niet zo nodig naar Winnaarseiland

25 november 2021 21:34

Nog niet alle deelnemers van 'Expeditie Robinson' hebben hun naam aan de bewoners van Winnaarseiland mogen toevoegen, en dat steekt. Allemaal willen ze namelijk laten zien wat ze waard zijn. Maar sinds de samensmelting betekent immuniteit niet automatisch dat je veilig bent - dat hebben de afgelopen eilandraden wel bewezen. Ook donderdag werden er weer spelletjes gespeeld.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van Expeditie Robinson

"Tactisch gezien kan ik beter hier op het eiland blijven"

Afgelopen week eindigde de ultieme onderwaterproef met een flink verzwakte Rob Geus als laatste. Annemiek wist daarentegen haar revanche te pakken en vertrok met een overheerlijke snack naar Winnaarseiland en was veilig tijdens de eilandraad.

Voor Rob en Robbert was de spanning om te snijden en met maar één stem verschil was het Robbert die aan het langste eind trok en weer een aflevering verder mocht. Leuk, maar de YouTuber wil ook wel een keertje winnen. Net als de rest van de overgebleven kandidaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditielid verrast door eliminatie in Expeditie Robinson

Hoewel iedereen wil bewijzen hoe sterk 'ie wel niet is, betekent een enkeltje Winnaarseiland niet meteen dat je veilig bent. "Tactisch gezien kan ik beter hier op het eiland blijven", legt JayJay uit. "Hier doen we nu echt alles zelf, we werken samen in het team en dat maakt ons op de een of andere manier toch hechter. Maar dat is dus het moeilijke, ik heb nog nooit in het midden van een proef gedacht: ik moet even minder mijn best doen. Maar ik ben wel tactisch bezig om te kijken: hoe kom ik eventueel in een halve finale, of finale."

Ondanks zijn eerdere belofte aan zichzelf geeft JayJay tijdens de zenuwslopende proef weer álles en wint immuniteit. "Soms heb je beetje geluk nodig om te winnen, en dat had ik vandaag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker zat 'ondergedoken' na Mars-gate Expeditie Robinson

Minder geluk heeft Sterrin, die voor de derde keer naar huis wordt gestemd tijdens de gevreesde eilandraad. "Ik zit hier met een hart dat overloopt van dankbaarheid en liefde", neemt ze haar verlies. "Ik ben heel dankbaar voor deze prachtige mensen, dat ze me de schoonheid van onze soort hebben laten zien. (...) Ik ga hier echt de rest van mijn leven profijt van hebben."

Expeditie Robinson zie je elke donderdagavond om 20.30 uur en elke zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel plottwists in spannende Expeditie Robinson: 'Goed gespeeld'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!