Squid Game Beeld © Noh Juhan/Netflix

Squid Game 'binnengesmokkeld' in Noord-Korea, doodstraf voor dader

25 november 2021 17:08

In Nederland was zo'n beetje iedereen positief over de net zo bizarre als bingewaardige Netflix-hit 'Squid Game', maar de serie wordt niet overal met open armen ontvangen. Studenten uit Noord-Korea die de show op de middelbare school hebben bekeken, riskeren zelfs een gevangenisstraf.

Amerikaanse media weten te melden dat er zelfs een man ter dood is veroordeeld omdat hij de show het land binnensmokkelde. Volgens Radio Free Asia zou de man opgepakt zijn nadat verschillende middelbare scholieren waren betrapt op het kijken van de Netflix-thriller. De dader in kwestie zou Squid Game via een USB-stick hebben meegesmokkeld uit China, waar de show verboden is - ze hebben daar namelijk geen Netflix en dat betekent dat Squid Game er illegaal gestreamd moet worden. De man in kwestie riskeert nu dus de doodstraf. In Noord-Korea staat die zwaarste straf namelijk op het bekijken, bezitten of verspreiden van media uit landen als Zuid-Korea en de VS.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Squid Game-stemactrice Reagan To (10) mag de serie zelf niet zien

Ook de scholieren komen er niet ongestraft mee weg. De student die de USB-stick kocht krijgt levenslang, terwijl de zes anderen die naar de show keken zijn veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid. Zelfs de leraren van de school in kwestie zijn ontslagen of krijgen dwangarbeid in afgelegen mijnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Squid Game-kostuums met Halloween? Scholen verbieden het

In Squid Game, dat volgens Netflix is gezien door meer dan 100 miljoen mensen, moeten arme sloebers op leven en dood kinderspelletjes spelen. De winnaar krijgt een enorm geldbedrag. Volgens Rob Goossens is de show 'heel bizar, maar toch realistisch'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!