Ik Vertrek 25-11-2021 Beeld © AVROTROS

Ik Vertrek-koppel krijgt bezoek van giraf in de achtertuin

26 november 2021 11:01

Als echte Afrika-fanaten dromen Edwin (51) en Kirsten (50) ervan om ooit te emigreren. Maar dat het zo snel zou gaan, hadden ze niet verwacht. Nadat Edwin in het ziekenhuis belandt na een ongelukkige val met de brommer kiest het stel ervoor om hun dromen na te jagen. Het grote avontuur is te volgen in 'Ik Vertrek'. Hoe gaat het nu met hun leven tussen de wilde dieren?

"Het eindresultaat is echt fantastisch"

Bennekom verruilen voor Hoedspruit, dicht bij het Krugerpark: het is een flinke verandering voor Edwin en Kirsten. Voor 250.000 euro nemen ze twee lodges over, waarvan eentje bestemd is voor de verhuur. Het koppel vindt het leven tussen de wilde dieren spannender dan gedacht - ze komen immers dagelijks op bezoek - en ze moeten erg wennen aan de Zuid-Afrikaanse mentaliteit. Daar lopen ze vooral bij hun grote verbouwing in mei tegenaan. 

"In Nederland zijn we goed bekend met het aansturen van bouwvakkers in bouwprojecten. Maar dat gaat hier toch anders. Dit was erg wennen voor ons. Het zijn dingen waarvan je denkt, je maakt een grapje. Maar het is serieus en we hebben hiermee om leren gaan", vertellen ze.

  Miniatuurvoorbeeld

  Lees ook:

  Stroopwafelkraam Ik Vertrek staat nog altijd te verstoffen: 'Weinig reactie'

  Om een paar voorbeelden te noemen: als de werklui aan het einde van de maand hun salaris ontvangen, drinken ze in het weekend zo veel dat ze maandag niet komen opdagen op hun werk. Maar dat is nog niet alles. "Er kon geen muurtje uitgemeten worden, omdat diegene aan wie hij zijn potlood had uitgeleend, die dag vrij had", aldus Edwin en Kirsten. "Alles is hier te krijgen in de winkels. Maar het kan soms weken duren voordat iets weer voorradig is. Ook al heb je het besteld."

  Miniatuurvoorbeeld

  Lees ook:

  Ik Vertrek-gezin krijgt na opening grote tegenslag te verwerken: ‘Eyeopener’

  Tot overmaat van ramp lopen ze het coronavirus op. "In combinatie met de emigratie, de technische taal, de werkwijze, de cultuurgewoontes, werkdagen van 6 tot 22 uur, werd dit erg veel. Eind juli waren we zo erg gesloopt dat ons energielevel nul was." 

  Door de besmetting zijn ze even uit de running geweest, waardoor het stel veel heeft geslapen en de tijd heeft genomen om te herstellen. "Daarna konden we weer met veel energie aan de laatste bouwfase beginnen en uiteindelijk heeft de aannemer alles goed opgepakt en zijn alle bouwwerkzaamheden afgerond."

  Miniatuurvoorbeeld

  Lees ook:

  Ik Vertrek-deelnemers verbazen kijkers: 'Respect voor dit stel!'

  "De bestrating is klaar en de woestijntuin in de lodge is inmiddels veranderd in een oase in de bush, compleet met verlichting voor de donkere uren. Het eindresultaat is echt fantastisch en het is een heerlijke plek om te verblijven tussen de wilde dieren."

  Dat hebben andere mensen inmiddels ook ontdekt. Edwin en Kirsten genieten naar eigen zeggen enorm van het contact met hun gasten. "En de gasten verbazen zich over het feit dat je vanuit je suite zo veel mooie dieren kunt zien. De zebra’s, giraffen en nyala’s bezoeken onze lodge dagelijks. Zo bijzonder hiertussen te mogen wonen."

  Ik Vertrek is iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij NPO 1. 

  Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
  Download dan nu de RTL Boulevard app!