Expeditie Robinson aflevering 27 Beeld © RTL

Kijkers Expeditie Robinson niet te spreken over actie van Britte

29 november 2021 11:06

De ene na de andere kandidaat wordt op slinkse wijze naar huis gespeeld in 'Expeditie Robinson', maar wie is eigenlijk het grote evil mastermind? In de aflevering van gisteravond komt Britte Lagher (32) niet als meest sympathieke expeditielid uit de bus.

Let op: dit artikel bevat spoilers over aflevering 27 van Expeditie Robinson.

"Dit gaat veel verder dan een tactische move, dit is echt persoonlijk bedrog"

Vorige week werd René van Meurs naar huis gestuurd en in de aflevering van gisteravond was te zien hoe het gekonkel op het eiland vrolijk verderging. Of haal dat vrolijk maar weg. Jasmine Sendars hoofd stond op ontploffen, zo vertelde ze zelf aan haar eilandgenoten. Jasmine was de afgelopen paar dagen op Winnaarseiland geweest en had geen idee wat zich had voltrokken tijdens de vorige eilandraad. Hoeveel stemmen hadden Britte en Yuki nog? En had Yuki zijn immuniteitsring nog? Al deze vragen spookten door haar hoofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videoland komt in 2022 met eigen versie Expeditie Robinson

Britte en Yuki wisten niet helemaal hoe ze het moesten aanpakken; hun strategie veranderde per minuut. Eerst wilde Yuki bijvoorbeeld liegen dat hij geen immuniteitsring meer had, maar hier kwam hij op terug. Volgens de actrice was het allemaal de grote Yuki-show, maar het was uiteindelijk Britte zelf die het spel op slinkse wijze speelde. 

Jasmine, Britte en Yuki kwamen even bij elkaar om hun gameplan te bespreken. Britte wilde graag 'eerlijk' zijn tegen Jasmine en zei tegen haar dat iedereen op haar moest stemmen. Britte had namelijk het minst aantal stemmen en het zou wel zo fair zijn als zij dan naar huis gestuurd zou worden. Yuki en Jasmine zouden dan genoeg stemmen hebben voor een volgende eilandraad. "Ik zie hoe Britte maar doorgaat en doorgaat en dit beetje bij beetje geloofwaardiger maakt", aldus Yuki. "Het is waanzinnig, maar ook heel verdrietig. Als ik naar de overkant kijk dan zie ik Jasmine in totale paniek. In totale verwarring. Dit gaat veel verder dan een tactische move, dit is echt persoonlijk bedrog." Jasmine tuinde er met beide ogen in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tactische spelers Expeditie niet zo nodig naar Winnaarseiland

Tijdens het tellen van de stemmen werd voor Jasmine duidelijk dat ze weer is beetgenomen. Britte was helemaal niet van plan zichzelf op te offeren en Jasmine was degene met de meeste stemmen. Ondertussen ging Britte verder met haar acteerkunsten, want ze deed net alsof zij ook niet wist dat Yuki op Jasmine zou stemmen. En dat gaat er bij kijkers niet in.

Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op de actie van Britte. 'Dit is niet meer de grote Yuki-show… dit is de Manipulatie met Britt show', reageert een kijker. Een ander spreekt van 'het gemeenste stukje entertainment-televisie in tijden'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditielid verrast door eliminatie in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson zie je elke donderdag en zondag op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!