Frits Sissing was niet blij met presentatie 'afdankertje' Maestro

30 november 2021 11:14

In december presenteert Frits Sissing (58) alweer het zesde seizoen van het programma 'Maestro', waarin bekende Nederlanders strijden om de titel van beste dirigent. Hoewel de AVROTROS-show een grote fanschare heeft, was Sissing in eerste instantie allerminst enthousiast toen hij werd gevraagd als presentator. 'Strictly Come Dancing' was zijn droom; 'Maestro' voelde voor hem als 'het afdankertje', zegt hij in een interview met 'Veronica Superguide'.

"Jaren geleden hoorde ik in de wandelgangen van AVROTROS dat Strictly Come Dancing terug zou komen op de Nederlandse televisie. En dat was als kind al mijn droom: groot weekendamusement, rood pluche, livemuziek", vertelt de presentator. "Dus ik stapte naar mijn baas en zei: 'Het lijkt me duidelijk dat ik dat ga presenteren.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing vertelt hoe hij zijn grote liefde heeft ontmoet

Na intern overleg bleek er echter voor 'AAA-ster Reinout Oerlemans' te zijn gekozen. Sissing mocht wel Maestro gaan doen, zei zijn toenmalige baas. "Ik baalde als een stekker; ik kreeg het afdankertje, terwijl Reinout daar stond te shinen in ‘mijn’ show", herinnert Frits zich. De eerste aflevering werd in 2012 uitgezonden en bleek een succes. "En kijk nu: Maestro komt al zes seizoenen boven de miljoengrens uit, terwijl Strictly Come Dancing al na een jaar van de buis werd gehaald."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing: 'Droom komt uit met terugkeer Op Zoek Naar...'

Vanaf 5 december is een nieuwe reeks te zien. Deze keer doen onder anderen actrice Simone Kleinsma, presentator Bram Krikke, journalist Henk Spaan en radio-dj Eva Cleven mee.

We zien Frits trouwens ook in andere televisieprogramma's opduiken. Zo schittert hij momenteel in Het Perfecte Plaatje:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!