Beeld © NPO/Vier handen op één buik 30-11-2021

Vier handen op één buik-koppel ontvangt lovende reacties na aflevering

30 november 2021 21:18

In de nieuwste aflevering van 'Vier handen op één buik' bereidt de 17-jarige Felicity zich voor op het moederschap. Zij en Fabian (16) verwachten hun eerste kindje samen. Omdat het nogal een overgang is, staat presentatrice Dyantha Brooks (33) hen bij.

"Ik wist gelijk dat ik het wilde houden"

Tot voor kort waren Felicity en Fabian wel met andere dingen bezig dan baby's. Ze hebben geen idee wat hen te wachten staat nu het ouderschap nadert. Dyantha komt hen een handje helpen. Zij weet namelijk wat er allemaal bij komt kijken als je een kindje krijgt. 

Het koppel heeft al 'verkering' sinds groep 7. Ze hadden al jaren een knipperlichtrelatie, tot ze er een jaar geleden achterkwamen dat ze elkaar toch als liefde van hun leven zien. Maar een zwangerschap? Dat was niet gepland.

"We waren er wel blij mee gelijk", aldus Fabian. "Ik wist gelijk dat ik het wilde houden. Ik kan zoiets niet wegdoen. Daar zou ik later spijt van krijgen", vult Felicity aan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier Handen Op Eén Buik-koppel geeft update na spraakmakende aflevering

Felicity woont bij haar moeder thuis, die ook op jonge leeftijd moeder is geworden. Ze was zelf 15 jaar toen de eerste geboren werd. Ondanks de gesprekken over de bloemetjes en de bijtjes raakte Felicity toch zwanger. Omdat haar moeder zelf veel schaamte kende als tienermoeder, is ze blij dat Felicity het nieuws wel wilde delen met haar.  

Voor Dyantha is er ook werk aan de winkel: Felicity vindt het moederschap zo spannend dat ze erg onzeker is. "Waar ik hoop dat ze mij mee kan helpen, is zelfverzekerdheid in het ouderschap. Ik weet niet wat me te wachten staat, of ik wel een band ga creëren [met de baby]."

Die onzekerheden zijn voor de Shownieuws-presentatrice ook herkenbaar. Zij vond het moederschap óók spannend. "Ik hoop dat ik de tienermoeder kan meegeven dat ze vertrouwen in zichzelf heeft. Dat alles goedkomt met liefde. Geef het tijd, geef het rust en groei in die rol als moeder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier handen op één buik-moeder Elaine (19) bevalt van tweede kindje

Dyantha schiet zelf ook vol als Felicity praat over haar angst dat ze niet zal hechten met de baby. De roze wolk na de bevalling van haar zoon Davis ontbrak bij Dyantha. Door haar verhaal te delen hoopt ze dat ze Felicity gerust kan stellen, omdat het uiteindelijk goedkomt. Uiteindelijk zijn de zorgen van Felicity onterecht. Van hechtingsproblemen is geen sprake. "Je houdt haar zeker 22 uur per dag vast", grapt de moeder van Felicity. "Ik voel super veel liefde", zegt Felicity. 

De kijkers thuis zijn positief over de aflevering.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!