Eva Jinek in De geknipte gast Beeld © NPO/De geknipte gast 1-12-2021

Eva Jinek in tranen om zoontje Pax: 'Ik wil dit echt niet'

2 december 2021 11:33

Het interview met Eva Jinek (43) in 'Sterren op het doek' smaakt naar meer voor Özcan Akyol (37). Hij heeft de RTL-presentatrice uitgenodigd om plaats te nemen in zijn kappersstoel voor 'De geknipte gast'. In gesprek met Eus schieten de tranen wederom in Eva's ogen.

"Ik moet altijd huilen als ik bij jou ben"

Met zijn vragen weet Özcan voor de tweede keer op rij een gevoelige snaar te raken bij Eva. Wanneer het over haar boek en in het bijzonder de passage voor haar zoontje Pax gaat, krijgt de presentatrice het even te kwaad.

Eus vraagt haar om het advies dat ze voor haar zoontje heeft geschreven voor te lezen en nog voor ze de eerste zin heeft uitgesproken, moet Eva pauzeren om haar emoties onder controle te houden. "Ik moet altijd huilen als ik bij jou ben. Ik wil dit echt niet", zegt ze nog. Daarna herpakt Eva zich en leest ze de tekst alsnog voor. 

"Het is nooit bij mij opgekomen dat ik niet het leven kon leiden wat ik wilde leiden. Het is nooit bij me opgekomen dat iets me daarvan kon weerhouden. Voor mij was het heel simpel, mensen met idealen en ambities die later niet het leven leiden waar ze van droomden, die hebben het gewoon opgegeven. Ik dacht: nou, dan geef ik het niet op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek bang om haar baan te verliezen: 'Kan zo voorbij zijn'

Het is een tekst van Susan Sontag, een Amerikaanse activiste. "Die uitspraak van Susan Sontag is heel ambitieus: alsof het leven maakbaar is. Dat is het niet. Alleen als je er ontvankelijk voor bent en je op zoekt bent om jezelf aan te zetten. Om je een beetje power te geven helpt zo'n uitspraak enorm", aldus Eva.

Eva wil de boodschap aan Pax meegeven, omdat wie zíj is, is gestuurd door het verhaal van haar ouders. "Er is een trauma geweest in het leven van hen. Ze zijn gevlucht en hebben nooit meer naar huis gekund. Mijn ouders zijn het ultieme voorbeeld van ‘wat doe je dan met je leven’."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek drinkt geen druppel meer: 'Alles of niets'

Waarom Eva eerder in Sterren op het doek emotioneel werd om haar zoontje, zie je in het fragment hieronder.

Eva Jinek kan tranen niet bedwingen om zoontje Pax

01:50

De geknipte gast wordt op woensdag om 21.00 uur uitgezonden op NPO 2. De aflevering met Eva is terug te kijken via NPO Plus. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!