Caroline Tensen Beeld © BEAU

Caroline Tensen teleurgesteld na DNA-onderzoek: 'Altijd gedacht!'

03 december 2021 08:27

We hebben het allemaal en kennen het van misdaadseries, maar het wordt ook steeds vaker gebruikt om familieleden op te sporen: DNA. In het programma 'De Reis van je Genen' helpt Caroline Tensen (56) mensen in hun zoektocht naar familieleden. De presentatrice ging zelf ook nog even op onderzoek uit en de uitkomst had ze niet verwacht, zo vertelde ze donderdagavond in 'BEAU'.

"Mijn tante zei altijd: we zijn echt Italiaans, dus dat vond ik echt leuk om te weten"

Niet voor iedereen  is  het vanzelfsprekend om te weten waar je vandaan komt en van wie je je genen hebt gekregen. Veel mensen weten niet wie hun ouders of andere familieleden zijn. Waar vroeger de missende puzzelstukjes onvindbaar bleven, gaan tegenwoordig veel deuren open door steeds vernieuwende technieken en de enorme uitbreiding van DNA-databanken. Daar waar anderen stoppen gaan familiedetective Els Leijs en presentatrice Caroline Tensen in De Reis Van je Genen verder om de puzzel eindelijk compleet te maken voor onder andere Tanja Wouterse, die in het programma op zoek ging naar haar moeder.

"Het is soms heel onwennig als mensen voor het eerst tegenover elkaar staan, dan pakken ze elkaar vast, wij blijven ook altijd even om te kijken hoe dat dan gaat, en dan valt er altijd wel een soort van... herkenning is er dan. De bloedband is er, dus dan pakken ze ergens gewoon de draad op", vertelt Caroline als haar wordt gevraagd hoe zo'n ontmoeting dan verloopt. "Dat is heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Caroline Tensen openhartig over zware periode in haar leven

Caroline liet ook haar eigen DNA onderzoeken, maar dat was volgens het RTL-gezicht een enorme teleurstelling. Ze vertelt: "Iedereen ging zijn spuug natuurlijk inleveren op die opnamedag, ik ook. Ik ben er altijd van overtuigd geweest - mijn hele familie, want mijn moeder was met haar drie zussen, vier meiden met heel donker haar en een hele donkere huid - als er bij ons gegeten werd is het altijd hysterisch en druk, net zo'n Italiaanse familie - dus dat is wat je hoopt. En mijn tante zei altijd: we zijn echt Italiaans, dus dat vond ik echt leuk om te weten. Dat heb ik altijd gedacht."

Maar als de uitslag komt blijkt dat er geen spoortje Italiaans in haar genen zit. Wél komt haar DNA overeen met Noord-Holland en Friesland, plekken waar ze toevallig - of niet - graag komt. "De rest is gewoon Scandinavisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline Tensen over helse pijn na lelijke val e-bike: 'Alles lag open'

Het nieuwe hartverwarmende programma De Reis Van je Genen is vanaf 7 december wekelijks te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!