Beeld © Instagram @jamalhinton1

Netflix maakt film over Thanksgiving-vriendschap oma en vreemde

03 december 2021 07:59

Het waargebeurde verhaal over een oma uit Arizona die per ongeluk een vreemde uitnodigde voor Thanksgiving wordt binnenkort door Netflix verfilmd, weet vakblad 'Variety'. Het foutje begon ooit met een verkeerd telefoonnummer, maar groeide uit tot een vriendschap tussen twee mensen die elkaar eerder totaal niet kenden.

"We hopen dat het meer mensen inspireert om connecties aan te gaan die ze normaal gesproken niet zouden maken"

In 2015 wilde Wanda Dench haar kleinzoon sms'en met de vraag of hij langs wilde komen met Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag. Ze gebruikte alleen het verkeerde telefoonnummer, waardoor de tiener Jamal Hinton de uitnodiging kreeg. Hij had wel zin in een etentje en besloot de uitnodiging te accepteren. Sindsdien spreken de twee ieder jaar weer af om te eten tijdens Thanksgiving.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Streamingdienst Netflix de grote winnaar bij Guidinc Awards

Niet alleen Jamal, maar ook zijn vriendin en gezin mochten in de jaren erna langskomen bij oma Wanda, die vorig jaar haar echtgenoot Lonnie verloor aan corona. De twee hoofdpersonen laten weten enthousiast te zijn dat de streamingdienst hun fortuinlijke foutje wil gaan verfilmen.

"We willen graag ons verhaal met de wereld delen. We hopen dat het meer mensen inspireert om connecties aan te gaan die ze normaal gesproken niet zouden maken", zeggen ze in een verklaring. Wie de film gaat regisseren en wanneer deze moet uitkomen is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Friends en Modern Family verdwijnen eind december van Netflix

Voor wie niet zo lang kan wachten: de streamingdienst heeft voor dit jaar weer een reeks kerstfilms. In dé kerstfilm van 2021 schittert niemand minder dan Michiel Huisman. Alles daarover zie je in onderstaande video:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!