Ellie Lust Beeld © ANP

Ellie Lust met ambulance afgevoerd na val trap: 'Ontzettend veel pijn'

03 december 2021 13:27

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo weet ook Ellie Lust (55). De voormalig woordvoerder van de politie doet in het RTL-programma '112Vandaag' normaal gesproken verslag, maar was donderdagavond zélf een van de onderwerpen.

"Ik was verder heel rustig, maar ik had ontzettend veel pijn"

In het programma vertelt Ellie dat ze een paar weken geleden een enorme rotval heeft gemaakt. "Zaterdag 30 oktober ging het mis", vertelt ze. "Ik ging met mijn vrouw Boukje naar onze sportschool om een uurtje lekker te sporten. Ik ben bij binnenkomst van de trap gegleden en omdat ik wilde begrijpen hoe het gebeurd is, heb ik contact opgenomen met de sportschoolhouder - ik wilde heel erg graag de camerabeelden zien, omdat ik me van de val niets meer kon herinneren."

Die beelden zijn ook te zien in de uitzending. "Je ziet me binnenkomen, Boukje loopt achter mij, ik zet nog een paar stappen en dan lijkt het er dus op dat ik mijn voet nét iets te ver op de trede zet, en dan val ik dus", omschrijft Ellie de beelden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellie Lust bedreigd om geaardheid: 'Moest gemarteld en gedood'

Volgens Ellie had ze 'gruwelijk veel pijn' en meteen door dat het helemaal mis was. "Ik ben op mijn rug naar beneden gegleden, want ik had zoiets van: ik moet mijn rug stabiel houden." Gelukkig kon ze wel nog haar voeten en armen voelen, maar het was volgens haar meteen duidelijk dat 112 gebeld moest worden. "Ze hebben heel goed voor me gezorgd en meteen pijnstilling gegeven en me gestabiliseerd", legt Ellie uit. "Ik was verder heel rustig, maar ik had ontzettend veel pijn. En het wrange is natuurlijk dat ik tijdens mijn tijd bij de politie zo veel mensen een ambulance in heb begeleid, en dan lig je daar ineens zelf."

In het ziekenhuis werd ze meteen aan een infuus met pijnstilling gelegd. Uiteindelijk bleek Ellie gelukkig 'alleen' pittig ribletsel te hebben, terwijl het heel anders af had kunnen lopen. "Ik heb echt verdriet gehad dat het gebeurd is, want je ligt daar ineens en bent zo kwetsbaar en klein." Ze is enorm dankbaar dat het enkel bij letsel is gebleven, al baalde ze wel dat ze vanwege de situatie Björn Ulvaeus van ABBA niet heeft kunnen interviewen voor Jinek. "Uiteindelijk is dat niet gelukt, maar ik kan weer gapen, hoesten, niezen en op mijn rug liggen en het allerbelangrijkste: ik kan weer lachen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellie Lust en tweelingzus werden verliefd op dezelfde vrouw

112Vandaag is elke werkdag om 21.30 uur te zien bij RTL 5. Kijk de hele uitzending van 112Vandaag terug bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!