Marc-Marie Huijbregts en René van Kooten Beeld © After The Mask

'Pijnlijk om twee keer te worden afgewezen in The Masked Singer'

4 december 2021 08:32

De afgelopen weken stemden wekelijks meer dan 2 miljoen mensen af op 'The Masked Singer', maar nog niet zoveel als vrijdagavond. Zij zagen hoe Marc-Marie Huijbregts (56) en René van Kooten (48) werden ontmaskerd. In 'After The Mask' vertelt het duo dat ze eigenlijk nog geen afscheid hadden willen nemen van de Vogelverschrikker en de Farao.

"Het was een heel mooi avontuur, ik vond het waanzinnig om mee te maken"

"Het was een heel mooi avontuur, ik vond het waanzinnig om mee te maken. Echt waanzinnig", stelt René van Kooten, die schuilging in het pak van de Farao. "Dat vond ik ook", vult de Vogelverschrikker, beter bekend als Marc-Marie Huijbregts, aan. "Het was raar omdat je op één avond twee keer wordt afgewezen, in ons geval dan. Twee keer zegt het publiek: 'Nee, we willen hem niet.'"

"Maar ik vond het heel erg leuk om te doen. Het grappige is, als je het masker op hebt zit je in en soort bubbel, word je een beetje binnengebracht en kan je van een afstand kijken. Daarom was het heel raar om het masker af te doen, dan lijkt het ineens of je naakt staat. Ineens sta je daar, dat vond ik heel pittig."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Carlo scheurt uit zijn blouse in nieuwe aflevering Masked Singer

Ook René vond het maar gek om het masker af te doen. "Ik was er liever niet uitgegaan, juist omdat het zo leuk is. Ik had er nog wel even in willen blijven", vertelt hij. "Als het masker afgaat, dan is het hele avontuur voorbij (…) Het is gewoon een heel leuk avontuur. Je bent onderdeel van een soort collectief geheim en dat is zó leuk."

Toch was Marc-Marie ergens ook wel blij, want de komiek zag niets in zijn pak. "Er was jute en als er licht opkwam, werd het wit bij mij", legt hij uit. Naarmate de show vorderde werd het wel beter, maar hij heeft nooit veel kunnen zien. "Het publiek helpt mee, dat wel." Dat vindt ook René: "Als die zaal vol zit, dan wil je er wel helemaal voor gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee onverwachte onthullingen in The Masked Singer: 'Allemachtig'

Niet alleen de mensen in de pakken, maar ook de pakken zelf stelen elke aflevering weer de show. Dat daar aardig wat werk in gaat zitten, is natuurlijk te verwachten.

Pakkenmaakster Masked Singer: 'Je bent constant high van lijm'

02:13

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!