Beeld © Getty Images

SBS6 zendt met kerst haardvuur uit: 'Laten de inkomsten lopen'

6 december 2021 07:49

SBS6 pakt het dit jaar met kerst anders aan. Op eerste kerstdag wordt 's avonds geen film of tv-programma uitgezonden maar slechts beelden van een haardvuur, zegt Talpa-directeur Marco Louwerens in De Telegraaf.

"Normaal zijn we bezig mensen zoveel mogelijk tv te laten kijken''

Het haardvuur is een idee van Marco. "In Scandinavië is dat een keer een hele dag gedaan, ik vond het een fantastisch idee", zegt hij. "Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk presenteert nieuwe quizshow voor SBS6

Marco is zich ervan bewust dat SBS6 nu waarschijnlijk wat minder kijkers zal trekken en dat er dus minder omzet gedraaid zal worden. Maar daar heeft de zender voor deze ene keer geen problemen mee. "Normaal zijn we bezig mensen zoveel mogelijk tv te laten kijken. Daar verdienen we ook ons geld mee. Grotendeels laten we die inkomsten nu lopen. Een klein beetje sponsoring hebben we van een supermarktketen met een campagne die gevoelsmatig op het haardvuur aansluit. Daarbij hoor je Sky Radio op de achtergrond, en af en toe wordt er een blok op gelegd of loopt er een hond voorbij."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harm Edens presenteert Tien voor taal op SBS6

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!