Britte in Expeditie Robinson Beeld © RTL

Expeditie Robinson-kijkers over Britte: 'Zo, dit is karma'

06 december 2021 11:29

De halve finale is in zicht voor de deelnemers van 'Expeditie Robinson'. Maar voor het zover is, wordt het kaf gescheiden van het koren tijdens een bloedstollende proef.

"Karma is a bish"

Let op: dit artikel bevat spoilers over de 29ste aflevering van Expeditie Robinson.

Gisteravond namen Britte, Yuki en Anouk het tegen elkaar op in een allesbepalende proef; de winnaar was verzekerd van een plekje in de halve finale. Yuki en Britte hadden al druk zitten rekenen en hadden een strategie bedacht. Britte moest winnen, omdat Yuki nog steeds zijn immuniteitsring had en hij daarom sowieso veilig was tijdens de eilandraad.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Hongerige boerin Annemiek in trek bij de mannen na Expeditie

Tijdens de proef moesten de expeditieleden een blokkentoren bouwen, terwijl ze moesten balanceren op een plank. Anouk en Britte waren aan elkaar gewaagd: beiden hadden al snel de toren staan, maar de toren moest drie seconden blijven staan, zonder dat ze deze nog aanraakten. Hoewel Britte voorstond, durfde ze haar toren niet los te laten. Toen ze dat wel deed en Kaj begon te tellen, dacht ze dat ze had gewonnen. Alleen niets bleek minder waar, want Anouk had de toren net een seconde eerder losgelaten. Anouk had gewonnen en ging naar de halve finale. En dat hakte erin bij Britte, die eerst van vreugde van haar plank sprong en daarna in elkaar zakte van teleurstelling.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Sterrin bleef maar overgeven na exit Expeditie Robinson

Kijkers van het programma zijn erover uit: dit is karma voor Britte. Zij heeft namelijk in de aflevering hiervoor Jasmine er op een slinkse manier uitgewerkt. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Robbert Rodenburg gaat over alle grenzen heen in Expeditie Robinson

Vorige week spraken we Jasmine over haar deelname aan het programma. Ze had na thuiskomst nog lang last van lichamelijke ongemakken.

Expeditie Robinson zie je elke donderdag en zondag op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!