Juvat en vriendin in Het Perfecte Plaatje Beeld © Het Perfecte Plaatje

Juvat geeft positieve update na indrukwekkende shoot Het Perfecte Plaatje

9 december 2021 09:32

De vier overgebleven kandidaten van 'Het Perfecte Plaatje' gaven in de aflevering van woensdag álles om een plek in de finale te bemachtigen. Helaas was het gemiddelde van Juvat Westendorp (32) niet hoog genoeg om mee te mogen naar Bonaire, maar in 'Achter Het Perfecte Plaatje' vertelt de acteur dat hij niets zou willen veranderen aan zijn laatste shoot.

"Ze heeft onlangs een telefoontje gekregen van haar dokter, haar arts, dat ze kankervrij is"

Achter Het Perfecte Plaatje: Juvat over emotionele laatste shoot

06:25

"Dit was een heel moeilijke shoot. Maar vooral ook heel persoonlijk, dat heb ik zelf gedaan", blikt Juvat terug in Achter Het Perfecte Plaatje. "Ik moest een held fotograferen in een drieluik. Je moest aan de foto’s kunnen zien waarom hij of zij voor jou een held is, dat is natuurlijk een heel persoonlijke opdracht. Wat maakt iemand een held?"

Juvat besloot voor een persoonlijke held te kiezen: een goede vriendin van hem met kanker. "Zij heeft - als ik het goed zeg - elf chemokuren gehad, en drie weken voor deze shoot heeft ze nog een stamceltransplantatie ondergaan. Dat is héél erg zwaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juvat Westendorp zet schaar in lange lokken: 'Het is over en uit'

Hij vervolgt: "Ze is zó positief, dat is haar kracht. Ondanks dat ze aan het vechten is met zo’n verschrikkelijk ziekte - en daar moe van is en pijn heeft - houdt ze die positiviteit vast en is ze een moeder voor haar kind, een vrouw voor haar man. Dat vind ik héél, héél, héél bijzonder."

De voormalig GTST-ster kan gelukkig mededelen dat het mijn zijn vriendin inmiddels stukken beter gaat. "Het gaat nu heel goed met haar", vertelt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ze heeft onlangs een telefoontje gekregen van haar dokter, haar arts, dat ze kankervrij is. Dus dat is echt fantastisch nieuws."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bijna-doodervaring voor Patrick Martens in Het Perfecte Plaatje

Ondanks het indrukwekkende verhaal, bleven de hoge cijfers van de jury helaas uit. "Als ik terugblik heb ik me misschien wel te veel laten overnemen door mijn eigen emotionele band met haar, en minder goed gekeken naar wat de opdracht was", bekent Juvat. Ook vertelt hij dat hij zijn exit al zag aankomen: "Ik wist ook wel dat ik me niet helemaal aan de opdracht had gehouden. Dus ik snap heel goed dat het einde verhaal is hier. En toch: als ik het nog een keer zou mogen doen, zou ik het niet anders doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Georgina Verbaan verlegt grenzen en gaat helemaal naakt in Het Perfecte Plaatje

Ook Bridget Maasland, die vorige week afviel, deed in Achter Het Perfecte Plaatje haar verhaal en vertelde dat ze zich ondanks alles tóch een winnaar voelt. "Het is natuurlijk niet leuk om zo vlak voor de finale af te vallen, je wil dan ook die finale halen. Aan de andere kant: ik heb in principe wel alle opdrachten mogen doen en het werd op een gegeven moment ook wel een herhaling, als ik eerlijk ben", aldus de presentatrice.

 Bekijk de hele video hieronder:

Achter Het Perfecte Plaatje: Bridget voelt zich ondanks exit tóch een winnaar

05:45

Het Perfecte Plaatje zie je iedere woensdag om 20:30 uur op RTL 4. Elke donderdag doet de afvaller zijn of haar verhaal in Achter Het Perfecte Plaatje. Bekijk alle afleveringen hier.