Sisi Beeld © KRO-NCRV

Nieuwe versie kostuumdrama Sisi deze maand nog te zien

10 december 2021 15:23

Gourmetten met het verhaal over het leven van de Oostenrijkse keizerin Sisi op de achtergrond: het hoort er toch een beetje bij tijdens de feestdagen. Deze feestdagen krijgt de mierzoete filmtrilogie uit de jaren vijftig een remake en gaan we terug naar de negentiende eeuw om het liefdesverhaal opnieuw te beleven.

Het leven van de vorstin werd in de jaren vijftig onder de titel Sissi (voor de gelegenheid met twee ss'en) verfilmd in Oostenrijk, met de jonge Duitse Romy Schneider in de hoofdrol. De trilogie werd een hit van jewelste en wordt nog steeds door tv-stations in verschillende landen uitgezonden, vooral rond kerst. 

Vanaf 31 december keert Sisi terug bij de NPO in een zesdelige serie met elke week twee afleveringen op NPO 2 en NPO Start. De complete serie zal vanaf oudejaarsdag ook te streamen zijn op NPO Plus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Er komt een tweede serie over keizerin Sisi

Voor wie - we kunnen het bijna niet voorstellen - nog nooit een seconde van het kostuumdrama heeft gezien een korte uitleg van het verhaal: wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, blijkt er onmiddellijk sprake van een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is geen geheim dat Franz Joseph op zoek is naar een bruid, omdat Oostenrijk een sterke keizerin nodig heeft en de monarchie een troonopvolger.

Het legendarische keizerlijke paar wordt gespeeld door Dominique Davenport en Jannik Schümann. De gevreesde schoonmoeder van Sisi wordt vertolkt door Désirée Nosbusch.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vergeet The Crown: er komt een serie over het leven van Sisi

Het leven van de keizerin was ook al eens het onderwerp van een musical, die eveneens in Nederland op de planken werd gebracht. 

Sisi is vrijdag 31 december om 22.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!