Beeld © RTL

Eerste Expeditie Robinson-finalisten bekend na twee zenuwslopende proeven

12 december 2021 21:59

Het is een seizoen vol twists en momenten die niet door iedereen begrepen worden, maar de eerste twee finalisten van 'Expeditie Robinson' 2021 zijn eindelijk bekend. In het eerste deel van de halve finale bepaalden twee proeven welke kandidaten zich finalist mogen noemen.

"Dit had ik echt nooit durven dromen"

Let op: dit artikel bevat spoilers over de halve finale van Expeditie Robinson

Vlak voor de eerste proef begint, is er nog een bijzonder moment. Anouk ontmoet Robbert namelijk voor het eerst. Datzelfde geldt voor JayJay en Britte. Zij hebben al die tijd tegelijkertijd een expeditie beleefd, zonder elkaar ooit te zien.

Goed, naar de proef. Het is geen krachtproef, maar het draait om geheugen. De kandidaten moeten een stukje wandelen, kijken in welke volgorde fruit op een plank ligt en dat vervolgens correct onthouden. Ze spelen net zo veel rondes, tot er uiteindelijk iemand overblijft. Want één fout betekent dat je het spel moet verlaten. Nadat Yuki en Robbert al vrij snel afvallen, moeten ook Do en Anouk het spel verlaten in de tweede ronde. Eén ronde later is het uiteindelijk Britte die er met de winst vandoor gaat. "Zit ik in de finale?" schreeuwt ze vol ongeloof, waarna ze een radslag maakt. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hongerige boerin Annemiek in trek bij de mannen na Expeditie

Terwijl Britte een traantje wegpinkt en naar Winnaarseiland vertrekt, maken de vijf overgebleven kandidaten zich op voor de tweede proef. Daarbij moeten zij een torentje bouwen, terwijl ze het platform waarop het torentje staat in balans moeten houden. Keer op keer laten de kandidaten hun torentjes vallen, maar degene die uiteindelijk aan het langste eind trekt is Robbert.

Voor de YouTuber is het moment extra bijzonder, want hij had tot dusver nog geen enkele individuele proef gewonnen. "Wat een moment om dit te doen", zegt hij trots. "Ik had nooit durven dromen om in de finale van Expeditie Robinson te staan." De overige finaleplekken worden in de aflevering van volgende week vergeven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Expeditie-afvaller Jasmine had na exit last van diarree

Voor Sandra Ysbrandy viel het doek vlak voor de halve finale. Wat veel mensen niet wisten, is dat ze wekenlang met problemen aan haar knie rondliep op het eiland. Ze moest bij thuiskomst zelfs onder het mes, vertelt ze in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!