Gert Verhulst neemt het op voor Gordon: 'Hij ging niet te ver in K2 zoekt K3'

13 december 2021 05:26

Studio 100-baas Gert Verhulst (53) neemt het maandag in 'De Telegraaf' op voor Gordon (53). Het jurylid van programma 'K2 zoekt K3' lag regelmatig onder vuur om zijn pittige uitspraken, maar volgens Gert ligt dat vooral aan het televisiepubliek dat niet meer veel kan hebben. "Tegenwoordig moet je behoorlijk oppassen met wat je zegt."

''Je mag blijkbaar niet van een kandidaat zeggen dat het slecht is''

In de krant vertelt Gert dat de 'krasse' uitspraken van de zanger in Vlaanderen, waar Gordon minder bekend is, voor veel reacties zorgden. 'Vooral boze en verontwaardigde', voegt hij daaraan toe. Op de vraag of hij zelf vindt dat de artiest te ver ging, antwoordt de Belg: "Ik vond het best meevallen. Gordon is gewoon recht voor zijn raap en heeft aangetoond dat de tolerantiegrens van tv-kijkers ondertussen enorm gedaald is. Je mag blijkbaar niet van een kandidaat zeggen dat het slecht is."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gert Verhulst vindt kritiek op 'niet-diverse' K3 onzin

In het gesprek vergelijkt de Gert Late Night-presentator ook Nederlandse en Vlaamse talkshows. Gert vindt dat Nederlanders in praatprogramma's 'lang, eigenlijk te lang, over één onderwerp doorbabbelen'. Wel heeft hij veel respect voor Matthijs van Nieuwkerk, alhoewel hij geen toekomst voor de oud-DWDD-presentator ziet bij Studio 100. "Voor de Vlaamse kijkers is Matthijs wat betreft zijn profiel niet geschikt. Hij is te intellectueel voor ons. Dat straalt hij ook uit en dat zou aanzienlijk met de kijkers botsen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gert Verhulst nog steeds verliefd: 'Ellen is mijn droomvrouw'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!