Beeld © William Rutten

Format The voice of Holland op de schop: dit zijn de veranderingen

13 december 2021 19:06

'The voice of Holland' keert op vrijdag 7 januari weer terug op de nationale kijkbuis. Onder leiding van Martijn Krabbé (53) en Chantal Janzen (42) proberen vocale talenten het zangprogramma te winnen. Het twaalfde seizoen belooft spannender en spraakmakender dan óóit te worden door een nieuw element, waarvoor twee extra coaches in het leven zijn geroepen: oud-winnares Maan (24) en Typhoon (37). En dat is nog niet alles.

"Ik kan niet wachten om de talenten te coachen en m’n ervaring met ze te delen"

Maan en Typhoon maken hun intrede in het programma in de nieuwe Videoland-serie The Comeback Stage. Het jonge duo gaat samen als Comeback Stage coaches in een eigen format op zoek naar de ruwe diamant die de vier coaches op de rode stoelen over het hoofd hebben gezien. Tijdens elke fase van het programma kijken ze backstage mee en selecteren ze de talenten die een tweede kans verdienen. Tijdens de spin-off gaat het duo aan de slag met hun talenten, met als einddoel twee tickets voor de kwartfinale van The voice of Holland.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waylon en Ali voor het eerst écht eerlijk over ruzie The Voice

De combinatie van de ervaring van Maan als talent én winnares van de zangcompetitie en de live sensatie rapper Typhoon maakt het nieuwe duo een perfecte aanvulling op het format. Maan zegt erover: "Ondanks dat het alweer vijf jaar geleden is dat ik meedeed, voelt The Voice echt als thuiskomen voor mij. Toen ik gevraagd werd om onderdeel te worden van het programma met een te gek nieuw idee, twijfelde ik geen seconde. Ik ben blij om weer terug te zijn in de studio, helemaal in deze toffe rol. Ik kan niet wachten om de talenten te coachen en m’n ervaring met ze te delen."

Typhoon is 'blij en dankbaar' om onderdeel uit te maken van het programma. "En dan ook nog eens voor het eerst in een geheel nieuwe rol! Heel veel zin om samen met Maan talenten te coachen, in hun kracht te zetten en ze te laten shinen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Aanzoek in The Voice Senior: 'Werkelijk nog nooit meegemaakt'

Verder is er ook nog de introductie van de 'block button'. Iedere coach krijgt naast de bekende knop voor zijn stoel drie kleinere knoppen met de namen van de andere coaches erop. Drukt iemand op de block-knop, dan kan de coach waarop gedrukt is geen aanspraak meer maken op het talent. De weggespeelde coach ziet dit echter pas als deze zelf probeert om te draaien. Om te zorgen dat de coaches elkaar niet onbeperkt kunnen blokkeren, kunnen ze hun knop maar één keer gebruiken.

The voice of Holland is vanaf vrijdag 7 januari om 20.00 uur wekelijks te zien bij RTL 4 en The Comeback Stage is vanaf vrijdag 7 januari wekelijks te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!