Beeld © ANP

Chateau Meiland-regisseur klapt uit de school over programma

15 december 2021 11:55

Als er één programma de afgelopen jaren steevast zorgt voor een miljoenenpubliek, is het wel 'Chateau Meiland'. Maar naast de familie die voor de camera schittert, werkt er natuurlijk achter de schermen ook een heel team aan het programma. Timon Moll (58) is de regisseur van de show. In 'Veronica Superguide' vertelt hij over zijn samenwerking met de familie.

"Erica liet bewust haar telefoon op de keukentafel liggen"

Het is niet zo dat Timon en Martien elkaar pas hebben leren kennen toen ze Chateau Meiland gingen maken. Hun band begon in 2006, toen Erica en Martien zich opgaven voor Ik Vertrek. Ze bleken een goede klik te hebben met elkaar. Het was dan ook snel beklonken dat ze samen de hedendaagse realityserie gingen maken.

Timon is ook degene die Martien, Erica, Montana en Maxime de vragen stelt, waarop zij vervolgens losgaan. "Ik probeer dat wel op een vileine wijze te doen en let daarbij goed op hun gezichten. Dan zeg ik: 'Nou ja, je zegt dat nu wel. Maar volgens mij vind je dit of dat?' En dan gaan ze los."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Meilandjes verlagen opnieuw de prijs van hun kasteel

Het gebeurt wel eens dat een scène van te voren wordt bedacht. Bijvoorbeeld de verhaallijn van het geheimzinnige daten van Erica met privédetective Sander van Betten. "Voor die zogenaamde achtervolging van Erica door Martien en Maxime wist ik al dat we zouden worden gefilmd. Dat had Erica al aan me gevraagd. Erica liet bewust haar telefoon op de keukentafel liggen, zodat Martien en Maxime de locatie van onze afspraak konden achterhalen. Dat hoorde bij de verhaallijn", aldus Timon.

Een ander voorbeeld - waarbij de kijkers het programma in twijfel trokken - was de verjaardag van Martien. Toen hij wakker gezongen werd, terwijl Martien 's ochtends altijd vroeg opstaat. Plus zijn bed was overduidelijk al opgemaakt. "Ook dat was van tevoren bedacht."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien Meiland reageert na mediarel rondom familie

Toch leven de Meilandjes minder vaak met een cameraploeg om zich heen dan je misschien zou denken. "We maakten het afgelopen jaar negentien afleveringen samen; dat zijn bijna zeventig draaidagen." Ook een hoop dagen zónder camera dus.

De familie Meiland was onlangs negatief in het nieuws, na uitspraken over hoofddoeken die Erica heeft gedaan. Daardoor kreeg ze zelfs doodsbedreigingen, wat weer de reden is dat ze slecht slaapt. In de video hieronder zie je er meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!