Beeld © RTL

Risico Georgina wordt keihard afgestraft in Het Perfecte Plaatje

15 december 2021 22:01

Na wekenlang - voor de kandidaten maandenlang - strijden zijn er drie finalisten over in 'Het Perfecte Plaatje'. Georgina Verbaan (42), Patrick Martens (43) en Frits Sissing (58) zijn speciaal naar Bonaire overgevlogen om de laatste shoots te voltooien. Je zou denken dat hoge cijfers grossieren in de finale, maar niets is minder waar. Sterker nog, de juryleden zijn niet te spreken over de foto's van Georgina.

"Het is gewoon niet de opdracht"

Voor de eerste opdracht wordt de finalisten gevraagd om een spannende foto te maken van een kitesurfer. Dat moeten ze uiteraard doen terwijl de kitesurfer aan het - jawel - kitesurfen is. Voor Georgina, Patrick en Frits betekent dat dat ze zelf ook te water moeten. 

Zwemmen met camera, dat kan nogal lastig zijn. Vooral Georgina had moeite om de focus te bewaren en echt aan fotograferen toe te komen. "Ik heb geen idee wat ik aan het doen ben", zegt ze meermaals. In de video hieronder zie je de struggle van Georgina.

De tekst gaat door onder de video.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Achter Het Perfecte Plaatje: Bridget voelt zich ondanks exit tóch een winnaar

Georgina Verbaan heeft 'geen idee' tijdens onderwatershoot Perfecte Plaatje

00:39

Al met al schiet de actrice een slordige 1100 foto's en daarvan is het overgrote deel alleen onbruikbaar. "Ik heb er zes die ik kan gebruiken", vertelt ze. Vervolgens besluit ze een groot risico te nemen, waarop eigenlijk vooral water en wolken te zien zijn, in plaats van een kitesurfer. Met een betoog probeert ze juryleden William Rutten en Cynthia Bol te overtuigen. "Ik vind het de mooiste foto die ik tot nu toe gemaakt heb", aldus Georgina.

Helaas voor haar helpen de woorden haar niet aan een hoog cijfer. William en Cynthia blijken namelijk totáál niet onder de indruk van het beeld dat Georgina heeft ingeleverd. "Het is kunstzinnig", begint Wiliam nog. Daarop zegt Cynthia: "Wat is het?" De wolken op de foto vinden ze allebei ook niet mooi. "En buiten dat, het is gewoon niet de opdracht."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Achter Het Perfecte Plaatje: Juvat over emotionele laatste shoot

De foto wordt uiteindelijk beoordeeld met een vijf. Een onvoldoende dus, voor Georgina. "Zo gaat dat als je een risico neemt", reageert Georgina daar sportief op. "Het is erop of eronder. Ik sta er nog steeds achter."

In de online serie Achter Het Perfecte Plaatje spreken we de afvallers van het programma. In de video hieronder vertelt Juvat, die in de halve finale zijn koffers moest pakken, over zijn avontuur.

Achter Het Perfecte Plaatje: Juvat over emotionele laatste shoot

06:25

Het Perfecte Plaatje zie je iedere woensdag om 20:30 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!