Groepsfoto Expeditie Robinson Beeld © Tom Cornelissen

Dit is de winnaar van de heftigste Expeditie Robinson ooit

19 december 2021 21:37

Na 33 afleveringen is er een einde gekomen aan misschien wel de heftigste editie van 'Expeditie Robinson' aller tijden. De 23-jarige youtuber Robbert Rodenburg kwam vanavond als winnaar uit de bus tijdens een bloedstollende ontknoping.

Maar liefst achttien kandidaten begonnen samen aan de loodzware beproeving. Wat zij niet wisten, is dat er in het diepste geheim nóg een Expeditie gaande was. Acht oud-Expeditieleden deden nog een keer mee aan de overlevingsstrijd op Tweede Kans Eiland.

En dat was niet het enige wat anders was dan tijdens voorgaande seizoenen. De opnames vonden dit jaar niet plaats op de Filipijnen, maar in Kroatië. Geen bananen en cassave, maar salie en bosui. En de zee was ook een stuk minder aangenaam qua temperatuur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Expeditie Robinson-finalisten bekend na twee zenuwslopende proeven

Robbert begon als duo met Sieneke in Kamp Zuid, ook wel Kamp Positief. Hij bleek het al snel goed te kunnen vinden met Dyantha en Britte en na een aantal overwinningen leek niets het kamp meer te stoppen. Maar aangezien Kamp Noord na al hun verliezen steeds verder uitdunde, werden de kampen omgegooid. Robbert bleef in Zuid en kreeg al snel een goede band met Yuki en René. 

Na heel wat weken te hebben overleefd op het eiland, was het tijd voor de samensmelting. Een samensmelting met de 2.0'ers welteverstaan. Robbert kwam op eiland Vela Luka met Do, Annemiek, Sterrin, Sylvana, Dyantha, Sandra, Rob en JayJay terecht. De youtuber won nooit een individuele proef, maar wist wel alle eilandraden te overleven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze twee Expeditie Robinson-kandidaten zijn door naar de finale

In de laatste fase van het spel werden hij, Do, JayJay en Sandra samengevoegd met de Expeditieleden van eiland Trata: Yuki, Britte en Anouk. Anouk, Do en JayJay wonnen als eerst een plek in de halve finale en dat betekende dat Britte, Yuki, Sandra en Robbert nog één laatste eilandraad moesten zien te overleven. Het was Sandra die naar huis werd gestuurd door 'Gekkeneiland', zoals Robbert het zelf noemde.

Tijdens de halve finale werden er vier proeven gespeeld: de winnaars van deze proeven wonnen een plek in de finale. Hier won Robbert zijn eerste individuele proef en dus veroverde hij een plek in de finale. In de finale wist Robbert opnieuw te winnen en werd hij gekroond tot winnaar van Expeditie Robinson 2021.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!