Beeld © Videoland

Caroline stuit op bijzonder toeval in De Reis Van Je Genen

21 december 2021 22:00

Eén ding is inmiddels wel zeker: je komt het programma 'De Reis Van Je Genen' niet door zonder een doos tissues. In de aflevering van vanavond was te zien hoe Loes op zoek gaat naar haar Amerikaanse vader, van wie ze behalve zijn voornaam, eigenlijk niks weet. De zoektocht krijgt een wel héél bijzondere wending, als er in een DNA-databank direct een match wordt gevonden en de man ook nog eens diezelfde dag blijkt te zijn ingelogd.

"Als je op een gegeven moment zelf kinderen krijgt, ga je beseffen er is nog iets"

In de jaren 50 tot 1994 waren er op vliegbasis Soesterberg in Nederland Amerikanen gelegerd. Vanuit de basis vlogen straaljagers ter bescherming van Europa en in die straaljagers zaten natuurlijk heel wat knappe koppen. Als de moeder van Loes tijdens een avondje uit de Amerikaanse John ontmoet, gaan ze een aantal keer op date. Ze raakt uiteindelijk in verwachting van hem, maar vertelt hem dit niet. Zelf weet ze namelijk ook niet meer dan zijn voornaam.

Wanneer Loes 5 jaar oud is, trouwt haar moeder opnieuw met een man die al een dochter heeft en vanaf dat moment komt haar echte vader eigenlijk nooit meer ter sprake. Loes heeft zich echter altijd een eenling gevoeld en zou dolgraag haar biologische vader ontmoeten. "Als je op een gegeven moment zelf kinderen krijgt, ga je beseffen er is nog iets", zo vertelt ze. Loes zoekt daarom contact met het programma De Reis Van Je Genen en Caroline Tensen gaat direct met het DNA van Loes aan de slag. Het DNA wordt vergeleken met DNA-profielen in verschillende databanken en wonderbaarlijk genoeg wordt er meteen een directe match gevonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader wijst ontmoeting met zoon af in De Reis Van Je Genen

De vader van Loes blijkt ingeschreven te zijn in de databank en heeft zelfs op de dag dat Caroline een kijkje neemt in zijn profiel nog ingelogd. Caroline kan haar geluk dan ook niet op. "Dit is écht mega toeval. Wat ontzettend cool." Het duurt niet lang voordat het emailadres van John wordt achterhaald en Caroline een zoomgesprek met hem heeft. Hoewel John nooit heeft geweten dat hij nog een kind had, staat hij er meer dan open voor om haar te ontmoeten. Als Caroline vraagt of hij Loes wil zien, reageert hij ontzettend enthousiast. "Dat zou echt geweldig zijn!" John vertelt dat hij drie zoons en twee dochters heeft en dat ook die allemaal staan te springen om hun zus te ontmoeten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw stuit op grote familie in De Reis Van Je Genen

Loes krijgt een uitnodiging om op bezoek te komen in Amerika, maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten. Wanneer Loes te horen krijgt dat haar vader is gevonden en dat hij haar dolgraag wil zien, gaan alle grenzen namelijk op slot. John wil zijn dochter echter zó graag ontmoeten, dat op het moment dat de grens van Canada open gaat, hij besluit daar naartoe te rijden met zijn vrouw. Een stoer besluit, want voor een 83-jarige man is een vijfdaagse autorit niet niks. Hij vraagt Caroline en Loes om hem daar te ontmoeten.

Wanneer Loes haar vader voor het eerst ziet, rent ze huilend zijn armen in. Haar dochter, schoonzoon en kleinkind, die ook mee zijn, kunnen hun emoties ook niet bedwingen. Loes laat achteraf weten dat ze genoten heeft van de dagen die ze met haar vader heeft kunnen doorbrengen. De tickets voor een volgende reis zijn al bijna geboekt, zodat ze bij een volgend bezoek ook haar broers en zussen kan leren kennen.

In de vorige aflevering van De Reis Van Je Genen konden we zien dat de zoektocht van Rodney naar zijn vader een stuk minder voorspoedig verliep. 

Ontmoeting tussen Rodney en vader eindigt in teleurstelling

03:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!