Patrick Martens in Het Perfecte Plaatje Beeld © Het Perfecte Plaatje

Winst Het Perfecte Plaatje voelt nog 'onwerkelijk' voor Patrick Martens

23 december 2021 11:28

Tien bekende Nederlanders wisten de afgelopen weken de kijker te verrassen met de meest spectaculaire foto's in 'Het Perfecte Plaatje'. Toch was er één iemand die er met kop en schouders bovenuit stak: Patrick Martens. In 'Achter Het Perfecte Plaatje' vertelt de 43-jarige nog altijd niet te kunnen bevatten dat hij gewonnen heeft.

"Bloed, zweet en tranen, maar ik ben uiteindelijk heel blij met het resultaat"

"Ik zit hier gewoon als dé winnaar van Het Perfecte Plaatje", spreekt hij trots. "Het voelt nog een beetje raar om dat zo uit te spreken - ook een beetje onwerkelijk dat ik heb gewonnen. Ik ben er ongelofelijk blij mee."

Eén van de shoots waar Patrick tijdens de finale in schittert heet 'Sunset Silhouette'. Hoewel zijn foto prachtig is, vertelt de nieuwbakken fotograaf dat de opdracht niet bepaald vlekkeloos verliep. "Bonaire staat echt wel bekend om zijn prachtige zonsondergangen, alleen die dag was het nou net heel erg bewolkt. Er was dus niet echt zo’n prachtige zonsondergang en daar raakte ik toch een beetje van in paniek", doet hij zijn verhaal. "Je hebt toch meteen een soort plaatje in je hoofd en ik dacht: ja, als de zon onder is dan is het gewoon klaar. Dus je hebt echt maar heel kort de tijd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens is met kerst niet alleen: 'Ben heel verliefd'

Uiteindelijk gaat de zon tóch nog binnen de tijd onder en schiet Patrick - ondanks alle paniek - raak. "Dit heeft wederom vijf jaar van mijn leven gekost", lacht hij dan ook. "Bloed, zweet en tranen, maar ik ben uiteindelijk heel blij met het resultaat."

Gedurende de tweede shoot raakt de voormalig soapie weer in dezelfde paniekmodus. Hij vertelt: "Ik zag die hoed hangen en dacht meteen: daar staat mijn naam op, die wil ik. Maar toen raakte ik toch een beetje in paniek." Omdat hij bang is dat alleen een hoed te weinig is, verzint Patrick er van alles omheen. Maar niets lijkt te werken, tot hij opeens een ingeving krijgt. "Dit is echt, moet ik eerlijk toegeven, een lucky shot. Maar ik ben héél, héél blij met deze foto."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Georgina Verbaan beschermt dochter: 'Zet haar niet zomaar op toneel'

Tijdens de laatste shoot wordt er van de finalisten een drieluik verwacht. Omdat paniek en stress tijdens de vorige opdrachten centraal stonden voor Patrick, besluit hij tijdens de laatste écht eens te gaan genieten. "Ik dacht: dit is de allerlaatste shoot, hierna is het programma gewoon klaar. Ik moet hier gewoon gaan genieten, vol genieten - dan maar geen goede foto dat maakt niet uit, maar ga er nou eens van genieten. En dat is écht gelukt", vertelt Patrick voordat hij snel toevoegt: "Tot de laatste vijf minuten toen ik dacht: heb ik het wel?"

Hoewel zijn onderwaterfoto iedereen betovert, is Patrick niet over zijn volledige drieluik even enthousiast. Vooral de foto met de zonsondergang had Patrick liever over gedaan. "Totale paniek", zo omschrijft hij het kiekje. "Het enige wat nog mist is 'groetjes uit Bonaire' - het is een beetje een ansichtkaart geworden. Is dit mijn mooiste foto? Nee. Er was gewoon geen tijd meer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland vervloekt zichzelf: 'Kijk die wenkbrauwen!'

Goede vriendin Georgina Verbaan viel nét voor het laatste deel van de finale af. Omdat Bonaire - waar de finale plaatsvond - een van dé kite-hotspots ter wereld is, was het de taak aan de finalisten om een kitesurfer vast te leggen. En wel op heel bijzondere wijze. Hoewel Georgina een slordige 1100 foto's schoot, was slechts een klein deel bruikbaar. De jury was dan ook onverbiddelijk.

"Ik heb heel vaak mijn eigen tenen gefotografeerd - dat was ook interessant", vertelt ze in onderstaande video. Dat ze het zo ver zou schoppen had ze niet verwacht.

Het Perfecte Plaatje kijk je terug bij Videoland. Bekijk alle afleveringen van Achter Het Perfecte Plaatje hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!