Patrick Martens Beeld © Achter Het Perfecte Plaatje

Patrick Martens herbeleeft coming-out: 'Zou graag iets terugdraaien'

24 december 2021 09:24

In 'Achter Het Perfecte Plaatje' bespreekt Patrick Martens (43) niet alleen zijn winnende foto's, maar ook een aantal kiekjes die hem aan het hart gaan. Eén in het bijzonder ontroert hem nu nog steeds.

"Als ik er nu over nadenk, dan krijg ik gewoon weer bijna dat gevoel dat je adem stokt"

De winnaar van Het Perfecte Plaatje doelt op een foto met zijn schoonzusje en nichtje. "Dit was een heel belangrijk moment", vertelt Patrick, die toen het shot werd gemaakt nog in de kast zat. "Ik was 23 en verliefd geworden op een jongen. Ik zat nog in de kast en moest het gaan vertellen. Of moest… ik wilde het graag vertellen, maar vond het heel moeilijk."

Hij besluit uiteindelijk tijdens een etentje in de Reguliersdwarsstraat - hoe toepasselijk wil je het hebben - zijn nichtje en schoonzus in vertrouwen te nemen. Patrick blikt terug: "Dan ga je daar zo zitten van: ik ga het nu vertellen. Ik werd echt bloednerveus. Als ik er nu aan terugdenk dan krijg ik gewoon weer bijna dat gevoel weer... dat je adem stokt. (…) Uiteindelijk heb ik gewoon gezegd: 'Ik ben verliefd op een jongen.' Daarna omhelsden ze me meteen. Het was een heel fijn moment, ook dat ik daar gewoon een foto van heb."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Patrick gaat dramatisch te water in Het Perfecte Plaatje

Maar wie 'a' zegt moet ook 'b' zeggen, en zijn schoonzusje vindt dat hij het ook aan zijn broer moet vertellen. Omdat Patrick dat niet durft, doet uiteindelijk zij dat voor hem. "Ik heb eigenlijk nergens spijt van in mijn leven, want ik vind dat een vrij nutteloze emotie, maar dit zou ik echt heel graag terug willen draaien."

Helemaal omdat de reactie van zijn broer helemaal niet iets is om bang voor te zijn. Hij is juist enorm blij voor hem. "Ik heb het mezelf iets te moeilijk gemaakt", aldus de Koffietijd-presentator. "Het was echt de allerfijnste en liefste reactie die ik heb durven dromen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens is met kerst niet alleen: 'Ben heel verliefd'

Goede vriendin Georgina Verbaan viel nét voor het laatste deel van de finale af. Omdat Bonaire - waar de finale plaatsvond - een van dé kite-hotspots ter wereld is, was het de taak aan de finalisten om een kitesurfer vast te leggen. En wel op heel bijzondere wijze. Hoewel Georgina een slordige 1100 foto's schoot, was slechts een klein deel bruikbaar. De jury was dan ook onverbiddelijk.

"Ik heb heel vaak mijn eigen tenen gefotografeerd, dat was ook interessant." Ze had nooit verwacht dat ze het zo ver zou schoppen. Meer hierover vertelt ze in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Georgina Verbaan beschermt dochter: 'Zet haar niet zomaar op toneel'

Het Perfecte Plaatje kijk je terug bij Videoland. Bekijk alle afleveringen van Achter Het Perfecte Plaatje hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!