Patrick Martens Beeld © ANP

Patrick Martens zit nog altijd met exit GTST in maag: 'Was heel pijnlijk'

25 december 2021 10:15

Ze hielden het in 'Het Perfecte Plaatje' tot het bittere eind met elkaar vol, maar ook in het dagelijks leven kunnen Patrick Martens (43) en Georgina Verbaan (42) niet zonder elkaar. In 'Achter Het Perfecte Plaatje' vertelt de trotse winnaar over hun bijzondere band, die ontstond tijdens 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

"Ik zat toen nog in de kast en durfde dat helemaal niet"

Achter Het Perfecte Plaatje: Patrick blikt terug op finale

09:34

Patrick en Georgina leren elkaar kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden en sindsdien zijn ze praktisch onafscheidelijk. Hij heeft dan ook genoeg foto’s van hen samen door de jaren heen, maar aan eentje - gemaakt tijdens een reis naar Disneyland Parijs met het team van GTST - heeft hij bijzondere herinneringen.

"Deze foto is een beetje het begin van een heel dierbare vriendschap, maar ook voor beiden het begin van een heel mooie carrière. Dit is gewoon een vriendschap voor het leven. Ik word er toch altijd heel blij en vrolijk van. Het emotioneert me", legt Patrick uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens is met kerst niet alleen: 'Ben heel verliefd'

"Ik heb geen idee waarom we daar waren", vertelt hij vervolgens eerlijk. "Maar ik had toen net te horen gekregen dat ik het veld moest verlaten, de serie - waar ik natuurlijk heel verdrietig over was." Patrick vervolgt: "Ze hadden een bepaald beeld met Morris (het personage van Patrick, red.) welke kant ze op wilden en dachten: misschien is het wel leuk dat Morris homoseksueel zou worden - ook goed voor de serie. Ik zat toen nog in de kast en durfde dat helemaal niet."

De acteur slash presentator vertelt wel met de producenten van de serie te hebben gesproken, maar dat zij het probleem niet zagen aangezien hij het 'gewoon' maar speelde. "Maar voor mij kwam het zó dichtbij", aldus Patrick. "Dat was heel pijnlijk. Ik kon er niet over nadenken om überhaupt die rol te spelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens over verlies GTST-droomrol: 'Kon geen homo spelen'

Georgina viel nét voor het laatste deel van de finale af. Omdat Bonaire - waar de finale plaatsvond - een van dé kite-hotspots ter wereld is, was het de taak aan de finalisten om een kitesurfer vast te leggen. En wel op heel bijzondere wijze. Hoewel Georgina een slordige 1100 foto's schoot, was slechts een klein deel bruikbaar. De jury was dan ook onverbiddelijk.

"Ik heb heel vaak mijn eigen tenen gefotografeerd - dat was ook interessant", vertelt ze in onderstaande video. Dat ze het zo ver zou schoppen had ze niet verwacht.

Achter Het Perfecte Plaatje: Georgina had niet verwacht dat ze het tot de finale zou schoppen

06:33

Het Perfecte Plaatje kijk je terug bij Videoland. Bekijk alle afleveringen van Achter Het Perfecte Plaatje hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!