Patrick Martens in ZOOP Beeld © ANP

Cast ZOOP wil graag een vervolg maken: 'Lijkt ons fantastisch'

26 december 2021 10:14

Nu staat hij voor dag en dauw op de set van 'Koffietijd', maar een aantal jaren geleden was hij nog te vinden tussen de dieren voor de opnames van 'ZOOP'. Patrick Martens (43) blikt in 'Achter Het Perfecte Plaatje' terug op die periode en vertelt: "Dat was voor ons een heel bijzondere tijd."

"Dan moet wel iedereen meedoen"

"We waren allemaal nog redelijk onervaren, jonge mensen - ik was de oudste, ik was 25. Maar Jon en Ewout waren achttien en negentien", vertelt Patrick, die niet had gedacht dat de serie zo’n hit zou worden. "Nickelodeon bestond net in Nederland en het zou een soort kindersoap worden met afleveringen van tien minuten. En je bent ranger in een dierenpark. Nou... dat gaat een knaller worden dachten we met z’n allen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens is met kerst niet alleen: 'Ben heel verliefd'

Even een snelle sprong naar de toekomst: in totaal werden er drie succesvolle seizoenen van de serie uitgezonden én drie films gemaakt. "Na de eerste uitzending was het meteen ontzettend populair. Er waren echt heel heftige taferelen soms met hysterische, gillende meutes kinderen", aldus de acteur.

Of er ooit nog een vervolg komt? Als het aan Patrick ligt wel: "Als ik word gebeld met de aankondiging dat er een nieuwe ZOOP-film aankomt, mét de gehele cast, dan zeg ik volmonding 'ja'. Maar dan moet wel iedereen meedoen. Dat lijkt ons in ieder geval fantastisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeugdsentiment: alle ZOOP-films nu te zien bij Videoland

Goede vriendin Georgina Verbaan viel nét voor het laatste deel van de finale af. Omdat Bonaire - waar de finale plaatsvond - een van dé kite-hotspots ter wereld is, was het de taak aan de finalisten om een kitesurfer vast te leggen. En wel op heel bijzondere wijze. Hoewel Georgina een slordige 1100 foto's schoot, was slechts een klein deel bruikbaar. De jury was dan ook onverbiddelijk.

"Ik heb heel vaak mijn eigen tenen gefotografeerd - dat was ook interessant", vertelt ze in onderstaande video. Dat ze het zo ver zou schoppen had ze niet verwacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Georgina Verbaan beschermt dochter: 'Zet haar niet zomaar op toneel'

Het Perfecte Plaatje kijk je terug bij Videoland. Bekijk alle afleveringen van Achter Het Perfecte Plaatje hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!